İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçek mermiyle başından vurduğu Ayşenur Ezgi Eygi isimli bir Türk aktivist hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırdı.

Filistin resmi ajansı WAFAnın haberine göre ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak hastaneye kaldırıldı.

Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, başından vurularak hastaneye getirilen Eygi'yi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını belirtti.

AYŞENUR EZGİ EYGİ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?


Ayşenur Ezgi Eygi işgalci İsrail askerlerinin saldırgan tutumu nedeniyle katledildi. Batı Şeria’daki gösterilere gerçek silahla saldırganca müdahale eden Siyonistler Eygi’yi hayattan kopardı. Eygi, Filistin'de İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu. 2003 yılında Rachel Corrie ve 2004 yılında da Tom Hurndall Gazze'de İsrail ordusu tarafından öldürülmüştü.

Aysenur Ezgi Eygi 011

DIŞİŞLERİ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Batı Şeria'nın Nablus kentinde Ayşenur Ezgi Eygi adlı vatandaşımızın işgalci İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Boris Fırtınası Polonya’yı vurdu: Köprü baraj ve evler yıkıldı Boris Fırtınası Polonya’yı vurdu: Köprü baraj ve evler yıkıldı

AYŞENUR EZGİ EYGİ KİMDİR?

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Batı Şeria'da İsrailli yerleşimlerin genişletilmesine karşı düzenlenen protestoya katılan Türk asıllı Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Amerikan vatandaşı da olan Eygi, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle başından vuruldu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yerleşimlerin genişletilmesine karşı düzenlenen bir protestoya katılanlara İsrail askerlerinin gerçek mermiyle saldırdığı bildirildi.

Söz konusu haberler ardından Ayşenur Ezgi Eygi'nin hayatı merak edildi. Peki, Ayşenur Ezgi Eygi kimdir? Türk asıllı ABD vatandaşı olan Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da dünyaya geldi.

Eygi, Filistinli çiftçileri koruma kampanyasının bir parçası olarak Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü olarak görev alıyordu. Eygi, Faz’a kampanyasının üyesi olduğu iddia ediliyor. Bu yapı, askeri operasyonlara ve yerleşimci saldırılarına karşı Filistinli çiftçileri destekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ