Dünya liderlerinin katılımıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen COP28 İklim Zirvesi'nde, İran'ı temsilen bulunan Enerji Bakanı Ali Ekber Mahrabiyan'ın heyetiyle birlikte zirveyi terk etme kararı aldığı bildirildi.

Çin'de bıçaklı saldırıya uğrayan Japon vatandaşı çocuk hayatını kaybetti Çin'de bıçaklı saldırıya uğrayan Japon vatandaşı çocuk hayatını kaybetti

Zirveden ayrılmalarını açıklayan Ekber Mahrabiyan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un zirveye katılmasını gerekçe göstererek terk ettiklerini belirtti. Mahrabiyan, 'İran olarak, Siyonist İsrail rejiminin zirvede yer almasının, iklim değişikliği sorununu ele alan toplantının hedefleriyle uyumsuz olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle tepki olarak zirveyi terk etme kararı aldık' ifadelerini kullandı.

Bu yıl 28'incisi düzenlenen konferans, 12 Aralık tarihine kadar devam edecek ve ana gündeminde 2015'te Paris'te yapılan anlaşma doğrultusunda küresel ısınmayı 1,5 derecede sabit tutma hedefinin güçlendirilmesi ve hükümetlerin iklim eylemi taahhütlerini daha kapsamlı hale getirecek yeni bir anlaşmanın yapılması bulunuyor.

Kaynak: İHA