Spor

İlk kadın hakem olarak Premier Lig’de tarih yazacak! Rebecca Welch İngiliz futbolunun gündeminde!

İngiltere Premier Ligi’nde 23 Aralık'ta Fulham ile Burnley arasındaki maçın hakemi Rebecca Welch, ilk kadın hakem olarak tarih yazacak.

Abone Ol

Rebecca Welch, İngiliz futbolunun en üst kademesinde bir maçta hakemlik yapan ilk kadın olacak. Üç gün sonra, Sam Allison'ın 15 yıl sonra bir maçın sorumluluğunu üstlenen ilk Siyah hakem olmasıyla ligde bir başka önemli an daha yaşanacak. Eurosport’un konuyla ilgili haberine göre Welch, Burnley'nin 23 Aralık'ta Fulham'a yapacağı deplasmanı yöneterek Premier Lig'de bir maçın sorumluluğunu üstlenen ilk kadın hakem olacak.

Suudi Arabistan neden spora bu kadar çok para harcıyor? Suudi Arabistan neden spora bu kadar çok para harcıyor?

PGMOL 14 Aralık Perşembe günü yaptığı duyuruda, Welch'in Premier Lig tarihine geçeceğini doğruladı. Bu arada Welch, bu ayın başlarında Manchester United'ın Fulham'ı 1-0 yendiği maçta teknik alanda dördüncü hakem olarak görev yapan ilk kadın oldu. Ayrıca, geçen yaz 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nda da hakemlik yapmıştı ve Avustralya ile Danimarka arasındaki maçın hakemiydi.

Gizemli insanların yok olduğu sanılan antik kalesi asırlar sonra bulundu! Gizemli insanların yok olduğu sanılan antik kalesi asırlar sonra bulundu!

BAŞARILI BİR KARİYER VE SÜREKLİ TARİH YAZDI!

2023'te başarılı bir yıl geçirdi ve oyundaki kariyeri boyunca tarih yazdı. Welch, NHS'deki işiyle hakemliği dengelemeyi başardıktan sonra 2010 yılında tam zamanlı hakem oldu.

İlk kez iki yıl önce, Harrogate Town ile Port Vale arasındaki İkinci Lig karşılaşmasını yöneterek bir EFL maçında hakemlik yapan ilk kadın olarak tarih yazdı. Ayrıca kadınlar futbolunda bazı yüksek profilli maç ve turnuvaları yönetti. Wembley'de 2017 ve 2020 FA Cup finallerinin hakemliğini yaptı.

Premier Lig’de ilk defa bir kadın olarak hakemlik yapacak olması İngiliz basınında gündem olan Rebecca Welch, 2022 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası maçlarını yönetirken, erkekler Şampiyonası ve FA Kupası maçlarında da hakemlik yapan ilk kadın oldu.

HABERİN DEVAMI FOTO GALERİDE:

Premier Lig’in ilk kadın hakemi Rebecca Welch kimdir? Foto Galeri: Premier Lig’in ilk kadın hakemi Rebecca Welch kimdir?

Suudi Arabistan neden spora bu kadar çok para harcıyor? Suudi Arabistan neden spora bu kadar çok para harcıyor?