Ekonomi

Havalar soğudu! İşte İGDAŞ'tan doğal gazda tasarruf önerileri... Çok fark edecek!

İGDAŞ, doğal gazın pişirmeden ısıtma ve sıcak su sağlamaya kadar birçok alanda önemli bir enerji kaynağı olduğunu belirtti. Soğuyan havalarla birlikte doğal gaz kullanımının arttığı dönemde, güvenli kullanım ve tasarrufun önemine dikkat çekti.

Abone Ol

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ), soğuyan havalarda güvenli ve tasarruflu kullanım için bazı önerilerde bulundu.

Bu dönemde doğal gaz kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan İGDAŞ, doğal gazlı cihazların periyodik bakımlarını yaptırmayı, cihazların kullandığı hava girişlerini engellememeyi, gaz kaçaklarını önlemek için düzenli kontrol yaptırmayı ve doğal gazın kullanımına dair bilinçli olmayı önerdi.

Ayrıca, daha tasarruflu bir kullanım için doğal gazlı cihazların verimli kullanılmasını ve gereksiz yere kullanılmamasını vurgulayan İGDAŞ, bu sayede enerji ve maliyet tasarrufu sağlanabileceğini belirtti.

Güvenli kullanım için alınması gereken önlemler arasında menfezlerin kapatılmaması, cihazlara bağlı doğal gaz bağlantı fleksinin periyodik kontrolü ve yıpranmış hortumların derhal değiştirilmesi yer alıyor.

Ayrıca, karbonmonoksit algılama cihazlarının yerlerinin değiştirilmemesi ve düzenli kontrol edilmesi, baca temizliğinin yılda en az bir kez yetkilendirilmiş firmalar tarafından yapılması, özellikle lodoslu havalarda baca gazı geri tepme riskine karşı bacalı cihazların bulunduğu odalarda uyumamak gibi öneriler ilk sırada yer aldı.

Tasarruf konusunda ise yüzde 50'ye varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayacak adımlar var.

Bunlar arasında binanın ısı yalıtımının yapılması, radyatörlerin ısı kaybını önlemek için duvar ile petek arasına yalıtım levhalarının konması, pencere ve kapılara ısı yalıtımı uygulanması bulunuyor. Ayrıca, ideal oda sıcaklığı için termostat kullanılması, kombinin kısa süreli ayrılıklarda düşük seviyede çalıştırılması ve kullanım suyu sıcaklığının uygun değerlerde tutulması da oldukça önemli.

İGDAŞ'ın sunduğu bu tavsiyeler, doğal gaz kullanımında güvenliği ve enerji tasarrufunu öne çıkaracak.