Söz konusu düzenleme, sadece vergi mükelleflerini değil, tüm alıcıları kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bu kurala uymayan taraflara ceza kesilecek.

YENİ DÜZENLEME NE GETİRİYOR?

Tebliğe göre, 7 bin lirayı aşan her türlü tahsilat ve ödeme banka veya finansal kuruluşlar aracılığıyla yapılacak. Vergi mükellefi olmayanlar da dahil olmak üzere, 7 bin lirayı aşan işlemlerde bu zorunluluğa uyulması gerekiyor. Kurala uymayan hem alıcı hem de satıcıya ceza uygulanacak.

BANKA ŞUBESİ ARACILIĞIYLA ÖDEME

Eğer bir kişinin banka hesabı ya da kredi kartı yoksa, satın aldığı ürün veya hizmetin bedelini satıcının hesabının bulunduğu banka şubesine giderek ödeyebilir. İşleme dair gerekli açıklamaları yaparak banka dekontu alınması halinde, tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak ve herhangi bir ceza söz konusu olmayacak.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

CEZA UYGULAMASI

Bir kişi 7 bin liranın üzerinde bir ürün ya da hizmet satın alıp ödemeyi elden yaparsa ve satıcı bu parayı daha sonra kendi banka hesabına yatırırsa, hem alıcı hem de satıcı ceza alacak. Bu nedenle tüm işlemlerin doğrudan banka veya finansal kurumlar aracılığıyla yapılması büyük önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ