İsrail, 15 Ekim’de dünyaca ünlü roman ve film serisi Harry Potter hayranı olan otizm hastası Noya’nın (12) Hamas tarafından işgal altındaki Gazze’ye kaçırıldığını belirtmiş ve küçük kızın hikayesinin duyurulması için Harry Potter romanlarının yazarı J.K. Rowling’den destek istemişti.

Ekran görüntüsü 2023-10-19 151616

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri! Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri!

J.K. ROWLING'E TEŞEKKÜR

J. K. Rowling, 16 Ekim’de “Çocuk kaçırmak alçakça ve tamamen haksız bir eylemdir. Belli sebeplerden ötürü, bu resim beni derinden etkiledi. Noya ve Hamas tarafından kaçırılan tüm rehineler en kısa zamanda sağ salim ailelerine kavuşmalarını dilerim” açıklamasını yaptı.

İsrail hükümeti, bugün yaptığı açıklamada Noya’nın ve büyükannesinin cansız bedenlerine ulaşıldığını duyurdu. Açıklamada “Noya ve büyükannesinin cansız bedenlerinin dün bulunduğunu duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Teşekkürler JK Rowling, eve dönmesi umuduyla hikayesini paylaştığınız için teşekkür ederiz. Kalbimiz kırık” denildi.

Ekran görüntüsü 2023-10-19 151713

HAMAS'TAN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Hamas, İsrail’in iddialarına henüz bir yanıt vermedi. Gazze’de yaşanan insan hakları ihlalleri ve abluka nedeniyle uluslararası toplumun tepkisini çeken Hamas, daha önce de İsrail vatandaşlarını kaçırarak pazarlık konusu yapmıştı. Bu olayda ise masum bir çocuğun ve yaşlı bir kadının hayatını kaybetmesi, Hamas’ın imajını daha da zedeledi.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)