200 binden fazla deniz kaplumbağası Akdeniz’le buluşuyor: İlk yavrular çıktı 200 binden fazla deniz kaplumbağası Akdeniz’le buluşuyor: İlk yavrular çıktı

Sıcaklık düşüşüne dikkat

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege’de mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Hafta sonu ise sıcaklık daha da düşecek ve 81 şehirde gri gökyüzü ve buz gibi bir hava hakim olacak. İç ve doğu bölgelerimizin yüksek kesimlerinde kar bekleniyor. Ayrıca Uludağ, Kartepe, Kartalkaya, Palandöken gibi tüm kayak merkezlerimizde kar yağışı olacak.

istanbul-kar-yagisi-01

Rüzgarın hızı 60 km’yi bulacak

Rüzgarın genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli(40 - 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yoğun yağışlar ve kuvvetli rüzgarlarla birlikte sıcaklık düşüşü öngörüyor. Özellikle İzmir'de kaydedilen kar manzarası, hava durumuyla ilgili detayları da beraberinde getiriyor.

Meteorolojik Değerlendirme ve Uyarılar

yagıs-9

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu bulutlu havanın, Doğu Anadolu'nun doğusu, Rize çevreleri ve Artvin kıyıları dışındaki birçok bölgeyi yağışlı geçireceği tahmin ediliyor.

Yağışlar ve Kuvvetli Rüzgarlar

Özellikle Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Diyarbakır ve Adıyaman çevreleri gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın yer yer kuvvetli (40 - 60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

marmara-icin-kuvvetli-yagis-uyarisi-_5116_dhaphoto1
Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde sıcaklık mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredecek. Bu durum, özellikle bu bölgelerde buz gibi bir hava beklenmesine neden olacak.

Bu hava koşullarıyla paralel olarak İzmir'de sabah saatlerinde kaydedilen kar manzarası, sosyal medyada büyük ilgi gördü. İzmir'e beklenen kar yağışının önceden habercisi olan bu görüntü, hava durumunu daha da merak uyandırıcı hale getirdi.

Alarm Durumu ve Uyarılar

Meteoroloji, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Burdur ve Isparta için sarı, Antalya, Mersin ve Adana için turuncu alarm verdi. Kuvvetli yağışlarla birlikte olası sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli olunması önemle vurgulandı.

yağışş
Havaforum sosyal medya hesabının detaylı hava durumu tahminlerine göre, hafta sonu için 81 ilde buz gibi bir hava öngörülüyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde hissedilen sıcaklıklar 2-3 derece olacak ve iç, doğu bölgelerin yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Kayak merkezlerinde de kar yağışı ile birlikte kış sporları yapmak isteyenlere müjde niteliğinde bir hava durumu öngörülüyor.

Hava durumuna bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, vatandaşların gerekli tedbirleri alarak güvenli bir şekilde hareket etmeleri önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ