Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 14. haftasında Sivasspor'u 4-1 yendiği maçın ardından, hakem Bahattin Şimşek'in kararları futbolseverler ve eski hakemler arasında tartışma yarattı.

Erdoğan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti Erdoğan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti

BeIN Sports'ta yayınlanan beIN Trio programında maçtaki tartışmalı pozisyonları eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran değerlendirdi.

Yunus Emre'nin 5. dakikada Crespo'ya yaptığı hareketi yorumlayan Bülent Yıldırım, "Gerekir. Bildiğiniz zımbalama bu. Net ve kasıtlı bir ayağa basma bu." ifadelerini kullandı.

fener crespo

Deniz Çoban, bu hareketi net bir sarı kart olarak değerlendirirken, Bahattin Duran da "Çok net bir sarı kart. Bu ayak havadan aşağı doğru tak diye geliyor, basıyor. Net bir basma bu." şeklinde yorumladı.

fener osai sivas

Maçın 21. dakikasında Sivasspor'un penaltı beklediği pozisyonu değerlendiren Deniz Çoban, "Osayi'nin kramponunun altıyla dokunuyor ve topa hız veriyor. Osayi'nin sağ dizi ise Sivassporlu oyuncuyu beraberinde götürüyor. Benim fikrim penaltı verilse daha doğru olurdu." dedi.

Ancak Bülent Yıldırım, bu pozisyonu karmaşık ve nadir bir durum olarak nitelendirerek penaltı olmadığını belirtti.

fener osai

Yunus Emre'nin 28. dakikada Osayi'nin çevirdiği topta yaptığı müdahaleyi değerlendiren Bahattin Duran, "Gerçekten çok zor. Hakem kararına saygı duyuyorum. Topa çok net bir müdahale yok ama topa müdahalesi var mı var. Ben penaltıya daha yakınım." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım da pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

Tartışmalı pozisyonlardan biri de 28. dakikada yaşandı. Osayi'nin çevirdiği topta Yunus Emre'nin müdahalesini değerlendiren Deniz Çoban, "Yunus Emre'nin kolları doğal konumda değil. Vücudunu genişletti mi, evet. Açık bir penaltı, tartışmam bile. Futbolda böyle bir doğal konum yok." şeklinde yorumladı.fener irfan

Bahattin Duran ise "Bu pozisyon net penaltı. VAR'ın müdahale etmesi gerekir. Kanıt da var. Kollarıyla topu bilerek kesti." dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ