NARVAS Projesi ile Uyuşturucuyla Mücadele

Yeniçağ gazetesinin yayınladığı habere göre, Bakan Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelede başlatılan NARVAS projesini tanıttı. Bu kapsamda, 30 büyükşehirde bir ay içerisinde 9675 ihbar alındığını ve 59 bin şahsın sorgulandığını belirten Yerlikaya, NARVAS'ın 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilde yaygınlaştırılacağını söyledi.

NARVAS

Türkiye’deki Göçmen Sayısı ve Operasyonlar

Bakan Yerlikaya, Türkiye'deki göçmen sayısını açıkladı. Ülkede toplam 4 milyon 613 bin 984 düzenli göçmen bulunduğunu ifade eden Yerlikaya, bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda 3801 göçmenin yakalandığını ve 6108 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Kadına Şiddet Olayları ve Çağrı

Bakan Yerlikaya, son 180 günde kadına şiddet olaylarına dair bilgi verdi. 98 bin 249 olayın yaşandığını ve bu olaylarda 151 kadının hayatını kaybettiğini açıklayan Yerlikaya, vatandaşlardan, güvenliklerini tehdit eden durumları 112'yi arayarak bildirmelerini ve sosyal medya üzerinden de ihbarda bulunmalarını istedi.

bakan-yerlikaya-4

Vatandaşlara Çağrı

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin huzuru için verilen mücadeleye vatandaşların destek vermesi çağrısında bulundu. Herkesi, çetelerden, suç yapılanmalarından kaynaklanan sorunları 112'yi arayarak veya sosyal medya hesapları üzerinden bildirmeye davet etti.

Lübnan'daki çağrı cihazı ve telsizlerin patlama nedenine dair uzmanlar değerlendirme yaptı Lübnan'daki çağrı cihazı ve telsizlerin patlama nedenine dair uzmanlar değerlendirme yaptı

Bakan Yerlikayanın çağrı sözleri ise şöyle:

“Türkiye’nin huzuru için verdiğimiz mücadele 7’den 70’e herkes için verdiğimiz mücadeledir. Herkesi bu mücadelenin paydaşı olarak görüyoruz. Mahallenize musallat olmuş bir çete, okul önünde bir torbacı, huzurunuzu bozan her kim olursa olsun 112’yi arayın ve bize bildirin. Sosyal medya hesaplarımıza yaptığınız yorumlar ve attığınız mesajları da ihbar kabul ediyoruz. Terörle, çetelerle, tüm suç yapılanmaları ile mücadelemiz milletimizin destek ve duaları ile amansız bir şekilde devam edecek” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ