Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran Salı günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir iadeiziyarette bulunacak. Görüşme, CHP Genel Merkezinde saat 16.00’da başlayacak. Erdoğan ve Özel, ilk görüşmelerini 2 Mayıs’ta gerçekleştirmişti; bu görüşmede Erdoğan, Özel’i AK Parti Genel Merkezinde ağırlamıştı. Her iki partiden de gelen bilgilere göre, bu görüşme oldukça olumlu geçmiş ve iki lider önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulunma kararı almıştı.

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyen teğmenler Erdoğan’ın gündeminde “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyen teğmenler Erdoğan’ın gündeminde

GÖRÜŞME GÜNDEMİ YOĞUN

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, yapılacak olan görüşmede; siyasette yumuşama, yeni sivil anayasa çalışmaları, Meclis gündemi, emekli ve asgari ücret zammı, gezi tutukluları, Can Atalay meselesi, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, kayyım atamaları, bazı DEM Partili belediye başkanlarının terör iltisakı, yerel yönetimlerin borç yükü, öğretmen atamalarındaki mülakatlar ve yeni müfredat gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

OTURMA DÜZENİ BELİRLENDİ

Ziyarette oturma düzeni de dikkat çeken detaylar arasında. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Masanın yanında iki koltuk olacak. Cumhurbaşkanı Türk bayrağı tarafında, ben ise CHP bayrağı tarafında oturacağım. Cumhurbaşkanlığı forsunun da Türk bayrağı yanında olmasını talep ettik, çünkü kanunda yazılı olan her şeyi talep ettik” açıklamasında bulundu.

18 YIL SONRA İLK ZİYARET

Öte yandan bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezine yapacağı ilk ziyaret olacak. Erdoğan, en son 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması nedeniyle dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı olsun” ziyareti yapmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ