Emekli bayram ikramiyesi teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kavga nedeniyle görüşülemedi. Söz konusu teklifin önümüzdeki hafta yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

MECLİS GENEL KURULU’NDA GERGİNLİK

TBMM Genel Kurulu’nda dün gerçekleşmesi planlanan bayram ikramiyesi görüşmeleri, yaşanan tartışmaların ardından milletvekillerinin yoklamaya katılmaması nedeniyle yapılamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi hakkında verilen gözaltı kararı, Meclis’te de hararetli tartışmalara yol açtı.

KOLONYA ŞİŞESİ GERİLİMİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın, AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy’a kolonya şişesi fırlatması üzerine Genel Kurul’da tansiyon yükseldi. Bu olayın ardından AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Ancak diğer milletvekillerinin müdahalesiyle tartışma kavgaya dönüşmeden yatıştırıldı. Olay sonrasında AK Parti milletvekilleri, fırlatılan şişeden dökülen kolonyayı kullanarak espriyle karışık gülüşmelere neden oldu. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, kolonya şişesini kavas aracılığıyla Başarır’a geri gönderdi.

MİLLETVEKİLLERİ GENEL KURUL’DAN AYRILDI

Tartışmaların devam etmesi üzerine milletvekilleri Genel Kurul salonundan ayrıldı ve gündemdeki konular ele alınamadı. CHP’li Ali Mahir Başarır, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in salonu terk etmesi üzerine tepki göstererek, “Özlem Hanım, nereye gidiyorsunuz? Oy kullansanıza. Meclis’i niye kapatıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

İKRAMİYE TEKLİFİ ASKIYA ALINDI

Bu haftaki gündemde yer alan ve emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltilmesini de içeren Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile çeşitli yasa değişikliklerini kapsayan teklif, tartışmalar nedeniyle görüşülemedi. AK Parti ve MHP milletvekillerinin yoklamalara katılmaması nedeniyle üç kez yeterli sayıya ulaşılamadı. Bunun sonucunda Genel Kurul’un bir sonraki oturumunun 25 Mart Salı günü saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ