İnsanlık tarihi, çeşitli toplumlarda uygulanan korkunç ceza yöntemleriyle doludur. Orta Çağ'da sınırlı kalmayan bu acımasız cezalar, insanlık tarihinde birçok bölgede uygulandı.

İnsanları bir boğanın midesinde yakmak mı dersiniz, filler tarafından ezilmek mi... Ayrıca bunlardan biri de Osmanlı'da uygulanmıştı. Eğer hazırsanız gelin birlikte bu korkunç ceza yöntemlerinin detaylarına bir göz atalım.

Simpsonlar’ın 2024 tahminleri akıllara durgunluk veriyor! Tüyler ürpertici Simpsonlar’ın 2024 tahminleri akıllara durgunluk veriyor! Tüyler ürpertici

Bu şehre giren canlı çıkamıyor! Cinayet oranlarında ilk sırada: İşte dünyanın en tehlikeli şehri Bu şehre giren canlı çıkamıyor! Cinayet oranlarında ilk sırada: İşte dünyanın en tehlikeli şehri

Çarmıha germe cezasını hepiniz biliyorsunuz. Peki hiç “ters çarmıh”ı duydunuz mu ?

TERS ÇARMIH

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri! Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri!

Çarmıha gerilme, bir kişinin kollarının yatay bir kirişe doğru genişçe açılması ve vücudunun dikey bir kirişe bağlanmasından oluşur. Ters çarmıh yönteminde ise vücutta meydana gelebilecek olaylar daha farklıdır. Ağırlık nedeniyle akciğerlere binen ekstra yük, nefes almada zorluklar ve baş bölgesinde kan birikmesine yol açarak dehşet verici sonuçlara neden olabilir.

Yapay zekâda asıl büyük tehlike ortaya çıktı! Önlem alınmazsa... Yapay zekâda asıl büyük tehlike ortaya çıktı! Önlem alınmazsa...

Fare fobisi olanlar bu cezayı okumasın!!!

FARE ZİNDANI

Orta Çağ Londrası'nda kullanılan bu yöntemde, mahkumlar fare zindanına kapatılırdı. Bu karanlık zindanda mahkûmların yanına fareler bırakılır, hayvanlar mahkûmu ısırarak parçalardı

Dünya bu gizemli kareyi konuşuyor: 81 yıl önce çekilen fotoğrafın ardındaki sır kimse tarafından çözülemedi! Dünya bu gizemli kareyi konuşuyor: 81 yıl önce çekilen fotoğrafın ardındaki sır kimse tarafından çözülemedi!

Vergi kaçırmanın karşılığı filler tarafından ezilmek mi?

FİL EZME CEZASI

Bu ceza türü,  birden fazla coğrafyada uygulandı ama bunlardan en yakın tarihlisi 19. yüzyılda Hindistan’daydı. Bu cezaya maruz kalmanın sebebi ise vergi kaçakçılığı, hırsızlık veya düşman askeri olmak gibi suçlardı.

Ancak Babür İmparatorluğu'nun kurucusu Babür Şah, sırf eğlenmek için toplu infaz emirleri veriyordu. Pazardan bir elma çalsanız bile fil tarafından ezilerek öldürülme cezasına maruz kalabiliyordunuz.

Vücudu dört bir yandan bağlayıp koşturulan atlar…

DÖRT NALA KOŞMA

İlk defa 13. yüzyıl civarlarında İngiltere’de uygulanan bu dehşet verici ceza, vatana ihanet edenlere uygulanıyordu. Suçlu, bacaklarından ve kollarından farklı atlara bağlanıyordu. Sonrasını tahmin etmek pek zor değil...

Farklı yönlere doğru dört nala koşturulan atlar yüzünden mahkûmun vücudu dörde bölünüp parçalanıyordu. Bu ceza 1867 tarihinde kaldırıldı.

İnsanın evriminde dönüm noktası! Yemek pişirmeye 780 bin yıl öncesinde başlanıldığına dair kanıtlar bulundu İnsanın evriminde dönüm noktası! Yemek pişirmeye 780 bin yıl öncesinde başlanıldığına dair kanıtlar bulundu

İnsanı bronz bir boğanın midesinde yakmak acaba ilk kimin aklına geldi ?

BRONZ BOĞA

Antik Yunanlılar tarafından tasarlanan bu cezada, gerçek boyutlarda, bronzdan yapılmış bu boğanın içine mahkûmlar kilitleniyordu.

Boğanın altında yakılan ateş, içerisindeki kişiyi ölene kadar tabiri caizse cayır cayır yakıyordu.  

Son olarak bir ceza yöntemi de Osmanlı İmparatorluğu'ndan gelsin.

7a88435842a2e55fad0f3652c83d4702ec330616

16. yüzyılın sonlarına doğru Bostancıbaşı Ferhat Ağa tarafından yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere uygulanan topla parçalama cezasının kurbanı genç bir yeniçeriydi. Evli bir kadını kandırıp kaçırmasının ardından yakalanarak Tophane'ye götürülen yeniçeri, çırılçıplak soyuldu ve kemikleri çekiçle kırıldı.

Adam, bezlerle sarılarak bir havan topunun namlusuna yerleştirildi ve top ateşlendi. Genç yeniçeri, havada parçalanarak hayatını kaybetti.

Bu kokularla hafızanızı geliştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bilimsel olarak kanıtlandı! Bu kokularla hafızanızı geliştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bilimsel olarak kanıtlandı!

Kaynak: HABER MERKEZİ