Tucson tesisi, ABD Hava Kuvvetleri, Donanma-Deniz Piyadeleri Hava Kuvvetleri, Kara Hava Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Hava Kuvvetleri ve NASA gibi çeşitli kurumlardan 4,400'den fazla uçak ve 13 uzay aracı, 5,900 motor ve 340,000 adet ana uçak parçasını barındırmaktadır. Ayrıca, bazı uçaklar ve sistemler belirli seviyelerde bakım görmekte ve bu da AMARG'ı dünyanın en büyük uçak depolama ve koruma tesisi haline getirmektedir.

AMARG, UÇAKLARI DÖRT DEPOLAMA KATEGORİSİNE AYIRIR:

1. Uzun Vadeli Muhafaza (Tip 1000): Uçaklar gelecekte kullanılmak üzere "faal halde" uygun bir depoda saklanır. İlgili ABD hükümeti program ofisinin izni olmadan hiçbir parça sökülmez. Bu uçaklar, gerekli bakımlar yapıldığında yeniden hizmete alınabilir.

2. Parça Islahı (Tip 2000): Uçaklar ana yapı elemanlarına bölünür, komponentler sökülür ve ayrıştırılır. Sökülen parçalar yedek parça olarak kullanılır.

3. Uçuşa Hazır Tutmak (Tip 3000): Uçaklar periyodik olarak yer servisleri yapılır ve motorları çalıştırılarak kontrol edilir. Bu uçaklar, görev verildiğinde kısa sürede uçmaya hazır hale getirilir.

4. İhtiyaç Fazlası (Tip 4000): Uçaklar tamamen veya parçalar halinde satılır.

Kaynak: HABER MERKEZİ