Cenevre'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi Cenevre'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Gazze'de kanser tedavisi gerektiren 27 kişinin Türkiye'ye getirilmesi ve şu anda Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi görmeleri hakkında AA muhabirinin sorusunu yazılı olarak yanıtladı. Harris, kanser tedavisi gerekenlerin tahliyesini olumlu karşıladıklarını belirtirken, kritik yaralı ve hastaların Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a ve oradan da düzenli, güvenli ve sürekli tıbbi tahliyelerin önemini vurguladı. DSÖ'nün sağlık durumu ve güvenlik koşulları izin verdiği ölçüde hasta ve ailelerinin tahliyesini desteklemeye kararlı olduğunu ifade etti.

27 kanser hastasının, Gazze'deki yoğun saldırılar ve İsrail ablukası altındayken Mısır'ın El Ariş Havalimanı'na ambulanslarla getirildiği hatırlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Mısırlı mevkidaşı Halid Abdulgaffar'ın hastaları havalimanında uğurladığı belirtildi. Hastaları taşıyan Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçakların 16 Kasım'da Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiği bilgisi paylaşıldı.

Hastalar ve refakatçileri, uçaklardan ambulanslara nakledildikten sonra Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastalarını ziyaret etmişti. Hastaların tedavi gördüğü Onkoloji Hastanesi'nde Bakan Koca, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ercan Yeni ve doktorların da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik ettiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ