Mütefekkir Abdurrahman Dilipak “Yerli ve Milli (?!)” başlığıyla kaleme aldığı yazısında fitneye de dikkat çekerken “yerli-milli” kavramına da eleştiri getirdi. İşte Dilipak’ın o yazısı:

Geçen gün yazdım, Lokalizim dünde kaldı cancağızım. Şimdi yeni şarkılar söyleme zamanıdır. Glokalizmle tanıştık ya artık, ye, iç, eğlen, kam al dünyadan,  Ziya Paşa (1825- 17.5.1880)nın dediği gibi “İç bâde güzel sev var ise akl-u şuûrun Dünyâ var imiş yâ ki yok olmuş ne umûrun”(!?).. “Eskiyi unut, yeni yolu tut, batıya umut sen ol sen”!?

“Yerli ve Milli” sakızı algı operasyonları için iyi bir malzeme,

Globalizme doğru emin adımlarla giderken insanları avutursunuz. Sonuçta varacağınız yer tek dünya, tek aile ve tek gelecekse, hangi lokalizm’den, Glokalizmden söz ediyorsunuz.

Bu iklim yasası, bu gıda tarım politikası ile yerli ve milli bir şey kalmayacak.

Ne kadar bizi biz yapan, bizi ötekilerden ayrıan alameti farikamız varsa RESET’leyecekler.

TransHumanizm’le biyolojik insanın sonunu getirmeye hazırlanıyorlar.

Biyolojik cinsiyetten Din, ahlak ve gelenekten bağımsız GENDER diye tanımlanan bir GENOM’a bir NESNE BİREY’e dönüştürmek istiyorlar insanı.

Geçen gün yazmıştım, Lokalizm’i, ama artı Lokalizm dünde kaldı. Daha sonra  Glokalizm geldi, o da demode oldu.. Şimdi herkes, yeni modaya uydu ve Globalist oldu..  Yukarıdan emir var “Uluslararası sistemle birlikte hareket edeceğiz”. Artık “yerli ve milli” de çöp oldu.

Biz Lokalizm ile Habitat 2 de tanıştık biz. Bu fikir 1991’de Atomizasyon sürecinde günden oldu. BM Habitat 2 İstanbul’da  3-14 Haziran 1996'da gerçekleştirildi. Glokalizmle tanışmamız 2009 başında oldu. “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde 'The Glocal Forum'tarafından  Ocak 2009’da toplanan 5. Glokalizasyon Konferansı 17 Ekim 2014’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde ve eski MOSSAD ikinci başkanı David Kimche'nin yönettiği “The Glocal Forum” toplantısı yapıldı.

Gökçek bu vesile ile yabancı parlamenterlerle bir araya geldi.

Dahası da var: Glokal Forum / Medeniyetler arası diyolog ve işbirliği için  Buluşması Konferansı ile sorunlu veya geçmişte büyük sorunlar yaşayan bölgelerin belediye başkanları da bir araya getiriliyordu. O günlerde atomize edilen halklar arasında DİYALOG için birileri araya girerek, uzlaşma zemini için bir takım yeni öneriler sunuyordu. Daha 23.3.2009’da Oda Tv “NEDİR BU THE GLOCAL FORUM?”, “Gökçek, MHP, MOSSAD, Diyarbakır, Karayalçın bir haberde nasıl yan yana geldi?” diye bu buluşmanın perde arkasını anlatıyordu.

Aslan Bulut 05 Ocak 2009 da sormuş: Gökçek'in bağlı olduğu küresel bir hükümet mi var?: (Ertuğrul Özkök’ün “Melih Gökçek bu kudretini nereden alıyor?” sorusunu cevaplandırmaya çalışırken, MOSSAD’ın eski 2. başkanı David Kimche ile ilişkilerini anlatıyorduk.

6.7.2006 tarihli yazımızdan: David Kimche’nin organize ettiği Glokal Forum bir istihbarat ağıdır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğinde ve eski MOSSAD ikinci başkanı David Kimche’nin yönettiği “The Glocal Forum” tarafından düzenlenen 5. Glokalizasyon Konferansı’na katılanlar arasında Dünya Yahudi Kongresi Politika Konseyi Başkanı Haham İsrael Singer, Roma Pontifik Üniversitesi İlahiyat Profesörü ve dinlerarası diyalog projesinin uygulayıcılarından Benedetto Zacehiroli, Washington D.C. Belediye Başkanı Anthony Williams, “Gelecek Biziz Programı” Koordinatörü Benedetta Alfieri, Lefkoşa Rum Kesimi Belediye Başkanı Mikhaelis Zampelas (temsilci gönderdi), İsrail’in Rosh Ha’ayin Belediyesi Başkanı Moshe Sinai de bulunuyordu.

Anthony Williams, niyetlerini net olarak açıkladı: “-Yerel yönetimler olarak bir ağ oluşturmalı ve iyi bir işbirliği yapmalıyız!”. Benedetta Alfieri de şehirler arasında da bir ortaklık kurmayı amaçladıklarını  belirtti. Alfieri, programın BM ve Dünya Bankası tarafından desteklendiğini söyledi. Yayımlanan Ankara Bildirgesi’nde, “Ortadoğu’da medeniyetlerarası bir merkezin kurulma imkânını araştırmak, Glokal Forum’un bir şubesiyle işbirliği halinde Ankara’da çok kültürlülük merkezi kurarak pek çok kentteki çok kültürlülük ifadelerini desteklemek. Belediye başkanları ile sivil toplum arasındaki işbirliğinin rolü artırılarak uluslararası ilişkilerde ademi merkeziyetçiliği (başkentten kopuşu)  güçlendirmek, ‘Yerel Medya’ ifadesini ve onların arasındaki bağlantıları güçlendirecek bir glokal medya merkezi kurmak” gibi kararlar açıklandı.  Kurulan ağın, gençlik programları ve KOSGEB vasıtasıyla, bütün Anadolu’nun kılcal damarlarına yayılmaya başladığını da öğrendik. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi, yakın zamana kadar küçük bir bütçeyle fakat idealist kadrolarla çalışıyordu.

Şimdi hükümet bu idareyi Glocal Forum’un emrine vermiş  durumda! Bunu KOSGEB’in “Glokalizasyon (globalleşme+yerelleşme)” başlıklı raporundan anlıyoruz. Raporda, şu ifadeler kullanılıyor: “Glokalizasyon politikası, şehirden-şehire yaklaşımı öngörür. KOBİ’ler ilk etapta dış kaynaklar arayacaktır. Küresel ortamda yerel, ulusal ve küresel hükümetin tüm katmanlarıyla açık bir diyalog ve koordinasyon ortamının geliştirilmesi gereklidir. Glokalizasyonun hedefi; globalizasyonun reforme edilmesi, sorumluluğun dağıtılması, yani merkezi olmaması ve şehirlerin birbirleriyle iletişiminin sağlanmasıdır.”  KOSGEB’in raporunda “yerel hükümet”, “küresel hükümet” diyorlar!”

Reis’in bundan haberi yok muydu? Olmaz olur mu, böyle bir şey mümkün mü?

Bu işin 2014, 2009’dan öncesi de var: AK Parti’nin 5. Kuruluş yıldönümünde 5. Glocalizasyon Forumu'nun 2006 yılı toplantısı için Türkiye ev sahibi ülke seçilmişti. ve toplantı başkent Ankara’da yapılacaktı.  Bu Forum’un İlk 3 toplantısı Forum'un resmi merkezi Roma'da, 4.sü ABD / New York'ta yapıldı. 5. Forum Ankara’da. Forumun açılış kordelasını “Medeniyetler ittifakının eş başkanı” olarak  Başbakan Erdoğan kesti ve bir açış konuşması yaptı. Forum’a Gülen Cemaatın’ın güdülediği Neo İslamcı, Tanzimat kafalı Neo Osmanlıcı Muhafazakar Liberal Demokrat taifesi destek verdi. Övgüler dizdiler, akademik makaleler yayınladılar. “Biz nerede yanlış yaptık” diyenler için, ben size sadece özet bir bilgi aktarıyorum. Gerçek bundan ibaret değil. Hepsini yazarsam ağır kaçar, arkası yarın değil ama bu konuda daha sonra yine yazacağım.

Bu Glokalist hareketin lideri Kimche, Kürt konusu ile yakından ilgilenen bir isimdir.  Kürtlerin "özgürlük" savaşı(!?)na destek veren, ve savaşan grublara eğit-donat desteği veren bir kişidir.  Bu kişi Ankara’ya gelirken “Melek maskesi” takmıştı.  MOSSAD tecrübesi ile bölgeyi, insanları çok iyi tanıyordu.  Yeni maskesi ile artık barış, sevgi, dostluk ve dinlerarası diyalog konuları ile ilgileniyordu.  Daha barışçıl ve "dengeli" bir dünya için çalışıyordu. Bu arada bir çok dernek ve media kuruluşu ve akademisyenle de ortak çalışma grubları oluşturdular ve anlaştıkları grubları desteklediler. The Glocal Forum sadece Erdoğan ve Gökçek ile sınırlı bir ilişki ağına sahip değildi.  Mesela Osman Gökçek Glocal Gençlik Parlamentosunun 2 Türk üyesinden biriymiş o zaman. Gökçek'in "Türkiye Gençlik Federasyonu"nun kuruluşu ile “Glocal Gençlik Parlamentosu”nun ilk toplantısı aynı yılda yapılmış.

Aşk çeşmesine atılan paralar nereye gidiyor? Aşk çeşmesine atılan paralar nereye gidiyor?

Neyse, olan olmuş ta, aynı delikten iki kere ısırılmayı. Tevbe edenler, “İnni küntü minezzalimiyn” demeli ve o yanlışın hikayesini anlatmalı ki, başkaları aynı çukura düşmesin. Kol kırılır yen içinde kalırsa, o kol ya çolak kalır ya da kangren olur kesilir.

Fitne zamanıdır. İrtidat zamanıdır. Tek sorun Agnostizm, Deizm değil, daha beteri de var. Beterin beteri de var.

İnsanlar kurtarıcı bekliyor. Oysa Allah’ın ipine tutunup tevbe etmeleri gerekiyordu. Din ve devlet büyüklerini kurtarıcı zannediyorlar. Şimdi tevbe zamanıdır. Şimdi sabır zamanıdır, şimdi,  iyi, güzel, doğru, Haktan, Adaletten yana “emrolunduğu gibi dosdoğru” olma zamanıdır. Şimdi “ayağa kalkma”, “haksızlıklar karşısında susmama” ve “insanları uyarma” zamanıdır.

Selam ve dua ile.

Kaynak: (HABER VAKTİ)