Almanya’ya ilk giden Türk işçilerine böyle öğüt vermişler Almanya’ya ilk giden Türk işçilerine böyle öğüt vermişler

Doğal ve Etkili Bir Mikrop Öldürücü

Hatay'da yetişen defnenin önce yağa, ardından da sabuna dönüştürülmesiyle elde edilen defne sabunu, bilinen mikrop öldürücü özelliği ile dikkat çekiyor. Saç ve deri hastalıklarına karşı koruyucu etki sağlamasıyla öne çıkan bu sabun, özellikle mantar ve egzama oluşumunu büyük ölçüde engelliyor.

defne sabunu (8)

Doğal içeriği sayesinde saç ve cilt sağlığını destekleyen bu ürün, kokusu ve doğallığıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

defne sabunu (6)

Geleneksel Üretim: Dededen Toruna Defne Sabunu Yapımı

Kokusu ve doğallığıyla yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken defne sabunu, Hatay’ın geleneksel el sanatları arasında yer alıyor. Defne sabunu yapımını dedesinden öğrenen 3 çocuk babası 54 yaşındaki Doğan İkizek, defne sabunu yapımının püf noktalarını anlattı. 

defne sabunu (12)

“Defne sabunu yapmak için zeytinyağını içine koyup kazanı ateşe veririz. Biraz ısındıktan sonra defne yağını içine döküp karıştırırız. İkisi ısındığı zaman içine kostik döküp karıştırırız. Defne yağı, zeytin yağı ve kostik üçü bir arada olduğu zaman sabunun kıvamı gelene kadar karıştırıp o kıvamı buluruz. Kıvama geldikten sonra kalıbın içine döküp kurumasını bekleyip sonra keseriz” dedi.

defne sabunu (5)

İkizek, defne yağı ile zeytinyağının karışımı olan defne sabunun kilosunun 250 TL, saf defne yağı ile yapılan defne sabununun ise 300 TL olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA