MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 18 Eylül MasterChef eleme adayı kim oldu? MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 18 Eylül MasterChef eleme adayı kim oldu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in yanı sıra, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sinop hariç Doğu Anadolu'nun, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Toroslar, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor.

Yağışın şiddeti açısından, Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Ege'nin güneybatısı ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor.

uzunvade(55)

Batı bölgelerde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların Muğla çevrelerinden başlayarak zamanla Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli, Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması öngörülüyor.

Antalya’nın batısından başlayarak il geneli ile Konya’nın güneybatı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışların kuvvetli, Antalya’nın batısının kıyı kesimleri ile doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Yüksek rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışları da tahmin ediliyor.

Rüzgarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney yönlerden esen rüzgarın zamanla Marmara’nın kuzeyi ile yurdun kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmeye başlayacağı ve akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Ekran Resmi 2023-11-24 13_46_04

Bu hava koşulları nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların yağışlı hava kütlesiyle birlikte azalması bekleniyor. Özellikle Adana, Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye gibi iller için kuvvetli yağış uyarıları yapılırken, diğer bölgeler için "sarı" ve "turuncu" kodlu uyarılar verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ