Bakan Tunç, Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliyesiyle ilgili açıklama yaptı Bakan Tunç, Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliyesiyle ilgili açıklama yaptı

Denizbank, eski çalışanı Seçil Erzan'ın adının karıştığı yolsuzluk iddialarına ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin dolandırıldığı gerekçesiyle açılan dava hakkında bilgi verilirken, olaydan ilk kez 7 Nisan 2023 tarihinde haberdar oldukları vurgulandı.

Banka tarafından yapılan açıklamada, dolandırıldığını iddia eden isimlerle hızla bir toplantı düzenlendiği ifade edildi. Banka yetkilileri, spor dünyasından gelen kişilerin kendilerine, eski hocalarının adıyla anılan bir fon olduğunu iddia edip Seçil Erzan tarafından kandırıldıklarını, önemli miktarlarda parayı Erzan'a verdiklerini belirttiklerini ve el yazısıyla yazılmış alacaklı listesinin bir kopyasını sunduklarını açıkladı.

Bankanın, Erzan ile iletişime geçme çabaları sonuçsuz kalınca, banka yetkilileri Erzan'ın evine ziyarette bulundu ancak elde edilen notlardan parasal işlemlere dair bilgi edinilemediği belirtildi. Banka, Erzan'ın zorla alıkonulduğu ve tehdit edildiği iddialarını reddederken, şu bilgileri paylaştı:

"Seçil Erzan'ın banka içindeki tüm hareketleri kamera kayıtlarıyla tespit edildi ve ilgili kayıtlar Cumhuriyet Savcılığı'na sunuldu. Bu sebeple, banka personelinin 'alıkonulduğu' iddiası, kanuni prosedürlerin uygulanmasını engelleyen kabul edilemez bir iddiadır.

Seçil Erzan'ın 'zimmet suçu olmadığı, konunun bankayla ilgisi olmadığı' yönündeki ifadeleri ve bunun için delillerin bertaraf edilmeye çalışıldığı iddiaları tamamen temelsizdir. İddia sahiplerinin belge olarak sunduğu kağıtlar, şikayetçiler ve vekilleri tarafından mahkeme dosyalarına sunulmuştur.

Denizbank'ta saadet zinciriyle ilgili herhangi bir kayıt bulunmamaktadır. Banka, Cumhuriyet Savcılığı ve BDDK'nın talep ettiği tüm bilgi ve belgeleri hızla ilgili makamlara ulaştırmıştır. Banka şubelerindeki kamera kayıtları genellikle 2-3 ay saklanırken, bazı müşteki avukatlarının iddia ettiği gibi 'delil karartma' suçlamalarına karşı, Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nin yaklaşık 10 aylık kayıtları da soruşturmanın başlangıcında adli makamlara teslim edilmiştir."

Bankanın açıklamasında, banka müdürlerinin nakit para alma yetkisi bulunmadığı ve bu durumun inceleme altına alındığı da belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BDDK'nın incelemesi sonucunda hazırlanan raporda, Seçil Erzan'ın banka kayıtlarına herhangi bir şekilde para girişi yapmadığı ve hizmet sözleşmesinde müşterilerden fiziki ve nakdi para kabul etme gibi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir.

Denizbank'ta nakit para kabul etme yetkisi sadece gişe personeline aittir. Şikayetçilerin çoğunluğunun Denizbank ve diğer bankaların müşterisi olmaları göz önüne alındığında, bu kuralların bu kişiler tarafından bilinmediğini iddia etmek gerçeklikten uzaktır."

Açıklamada, bankanın yolsuzluk iddialarıyla ilişkisinin BDDK tarafından incelendiği, ancak bu konuda herhangi bir bulguya rastlanmadığı da ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ