Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Beşiktaş'taki yangına ilişkin "Böyle büyük bir acının yaşanmasında kimin sorumluluğu, ihmali, kusuru varsa hepsinin üzerine kararlılıkla gidilecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftarda bir araya geldi.

Rızkının peşinde koşan 29 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada açıklamalarında bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yangın faciası yaşadık. Bu faciada rızkının peşinde koşan 29 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Faciayla ilgili gerekli idari ve adli tahkikat hemen başlatılmış, 9 kişi gözaltına alınmıştır. Belediye dâhil, böyle büyük bir acının yaşanmasında kimin sorumluluğu, ihmali ve kusuru varsa hepsinin de üzerine kararlılıkla gidilecektir.

"Bu seçimler, milli iradenin gücünün yanı sıra her seçim döneminde gündeme getirilen kimi ithamların da asılsız olduğunu ortaya koymuştur.

"Siyaset üstü görmemiz gereken bir konu da terör belasıdır. PKK'sından FETÖ'süne, DEAŞ'ından DHKPC'sine tüm terör örgütleri, milletimizin düşmanıdır.

Türkiye'nin ve bölgenin geleceğinde teröre yer olmadığını, herkese göstermekte kararlıyız. Son seçimlerle bu kararlılığımız daha da perçinlenmiştir.

Can çekişen terör örgütlerini yeniden palazlandırma niyetlerini görüyoruz, bunları çok yakından takip ediyoruz.

Ekonomide yol haritamız olan Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planımızı uygulamakta kararlıyız. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşüşe geçtiğine inşallah hep birlikte şahit olacağız.

Terörle mücadeleyi ekonomiden bağımsız görmüyoruz

Terör baronlarının baskıyla vatandaşlarımıza musallat olmalarına geçmişte kalan acıları tekrar yaşatmalarına izin vermeyiz. Bu tarz teşebbüsler karşısında demokrasimiz ne gerektiriyorsa onu yapmaktan çekinmeyeceğiz. Terörle mücadeleyi demokratikleşmeden, demokratikleşmeyi ekonomiden bağımsız görmüyoruz.

Son 21 yıldır olduğu gibi gelecekte de hak özgürlük alanlarında reformlarımızı idame ettireceğiz.

Bugün TÜİK'in açıkladığı veriler göre aylık enflasyonun mart ayında gerilediğini gösteriyor. Enflasyonun düşmesi, ücret artışlarının erimesini engelleyerek kalıcı refahın artışını sağlayacaktır.

Düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadelede de kapsamlı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Kendini devletten hukuktan üstün gören şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız.

Son seçimlerle birlikte bu kararlığımız perçinlendi. Türkiye'nin siyasetini, ekonomisini terör örgütleriyle dizayn etmeye çalışanlar emellerine ulaşamayacak. Can çekişen örgütleri yeniden palazlandırma niyetlerini görüyoruz. dün akşamdan itibaren bazı illerde sokakları karıştırma, milletin malına mülküne saldırma hadisesi yaşandı. Dünyanın hiçbir medeni devleti böyle bir şeye göz yummaz. Türkiye de bir çadır devleti değildir, olmayacaktır.

Kaynak: AA