Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ekim'de başlayan Gazze saldırılarına karşı net bir duruş sergileyen tek lider olarak dikkat çekti.

Gazze'deki soykırımın aciliyetini vurgulayan Erdoğan, akan kanın bir an önce durması gerektiğini defalarca dile getirirken bölgeye yardım elini de uzattı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, Erdoğan Gazze'ye dair konulara yeniden odaklandı.

Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun adının tarihe "Gazze Kasabı" olarak yazıldığını vurguladı.

656706cfd47ed286__w1200xh800

CHP Tüzük Kurultayı’nda tansiyon yükseldi: Mansur Yavaş fena öfkelendi CHP Tüzük Kurultayı’nda tansiyon yükseldi: Mansur Yavaş fena öfkelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti;

"Gazzeli kardeşlerimiz 7 Ekim’den beri insanlık tarihinin en kalleş saldırılarına maruz kaldılar. Camileri bombalandı, okulları harabeye çevrildi. Sığındıkları mülteci kampları bilinçli şekilde hedef alındı. Göç eden sivillerin üzerlerine yollarda bombalar yağdırıldı. Sabiler hunharca katledildi. Babalarına yavrularının parçalarını toplattılar.

Gazze cehennemi yaşadı. 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. İnsanlık tarihine kara birer leke olarak geçen her türlü zulmü yaptılar. Yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz şehit oldu. 35 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz yaralandı. İsrail hukuk önünde hesap verecek. Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze Kasabı olarak yazdırmıştır. Esir takaslarını insanı arayı akan kanın durdurulması bakımından müspet bir gelişme olarak görüyoruz.

İyice köşeye sıkışan Netanyahu’nun çok kan dökmesinin önüne mutlaka geçilmelidir. Netanyahu tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor.

Müslümanlara yönelik nefret suçlarının cezasız kalmasından başka senaryolar devreye giriyor. Bir Müslüman sorunu icat edilmeye çalışılmaktadır. Tek bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına izin vermeyeceğiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ