Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! "Toplam yatırım bedeli 53 milyar lira"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin önemli bir varlık olan su kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan aynı zamanda, "Tek seferde toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan projeleri resmen hizmete alıyoruz" şeklinde konuşarak ülkenin büyük çaplı altyapı projelerine olan devam eden desteğini ve yatırımlarını vurguladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, su kaynaklarının önemine dikkat çekti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından bitirilen 369 tesisin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Bu etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı konularında uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Tek seferde toplam yatırım bedeli 53 milyar lirayı bulan projeleri resmen hizmete alıyoruz. Aralarında baraj, içme suyu, sulama, toplulaştırma, atık su ve taşkın koruma tesislerinin yer aldığı 369 farklı tesisin 66 ilimizde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Özellikle üç tanesi ön plana çıkıyor. Temelden yüksekliği 135 metre olan Mersin Pamukluk Barajı ile toplam 282 milyon metreküp su toplanacak. Projemiz, Mersin'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamasının yanında, yıllık 182 bin dekar araziyi suyla buluşturacak.

Üreteceği senelik 174 milyon kilovat saat hidroelektrik enerjiyle ekonomiye 1 milyar 920 milyon lira katkı yapacak. Bir diğer önemli projemiz, 541 milyon lira yatırım tutarına ve 5 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip Antalya Kapıçay Barajı'dır. Hem yıllık 5 milyon kilovat saat elektrik üretecek hem de 18 bin 700 dekar araziyi sulayacak bu tesisin, ekonomiye katkısı 350 milyon lirayı buluyor.Türkiye'nin boşa harcanacak bir damla dahi suyu yoktur. Su kaynaklarımızı kirletmek, ihanete eş değer bir gaflet halidir. Kaynaklarımızı doğru yönetmeliyiz."