Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın, CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda yapacağı konuşma hakkında kendisine son dakikada bilgi verilmesine gösterdiği tepki, CHP’den istifa edeceği iddialarını gündeme taşıdı.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu iddialar, bazı medya organlarında da yer aldı. Ancak Mansur Yavaş, istifa iddialarını net bir dille yalanladı ve "İftira, tezgah ve yalanla uğraşacak vaktim yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da bir pastaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da bir pastaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti

Yavaş, Tüzük Kurultayı’ndaki son dakika bilgilendirme konusunda rahatsızlık dile getirmişti. Bu tepkinin ardından, siyasi çevrelerde CHP’den ayrılacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

İDDİALAR YAZIYLA ORTAYA ÇIKTI

Milliyet yazarı Zafer Şahin, Yavaş’ın CHP ile yollarını ayırdığı ve 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı planladığı yönünde bir yazı kaleme aldı. Ancak Mansur Yavaş, Ekol TV’ye yaptığı açıklamada bu iddiaları sert bir şekilde yalanlayarak, "Yalan ve iftiralarla uğraşacak vaktim yok" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ