Yaklaşan yerel seçimlere az bir süre kala, CHP'nin ittifak görüşmeleri hız kazandı. İyi Parti'den beklediği yanıtı alamayan CHP, diğer partilerle ilişkileri güçlendirmeye yöneldi.

Parti, seçim başarısı için çeşitli stratejileri denemekte kararlı. İyi Parti'nin ittifak kapılarını kapatmasının ardından, CHP yeni bir formül arayışına girdi. CHP lideri Özgür Özel, Kürt seçmeni yeniden kazanmak amacıyla eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı protokol sonrası HDP ile oluşan rahatsızlığı gidermeye çalışacak.

Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ı ziyaret etmeyi planlıyor. Yarın gerçekleşecek ziyaret, HDP Genel Merkezi'nde saat 12.30'da başlayacak. Ziyarette, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerin masaya yatırılması bekleniyor. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş Sakarya Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutladı TBMM Başkanı Kurtulmuş Sakarya Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutladı

HDP ADAY ÇIKARACAK

HDP Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını açıkladı. Geçmişte aday çıkarmamalarıyla dikkat çeken HDP'nin, bu sefer CHP'yi zor durumda bırakabileceği öngörülüyor. HDP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, önceki günlerde katıldığı bir programda CHP'ye yönelik sert ifadeler kullanmıştı, "Sadece seçim zamanı bizi hatırlıyorlar." diyerek.

HDP yönetiminin, yerel seçimlerde CHP'ye destek vermesi halinde yazılı bir anlaşma talep ettiği bildiriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ