Erişim engellenen sitelerin 1080 tanesi yasa dışı bahis oynanmasına imkân sağlayan, 196 tanesi ise müstehcen içerikli paylaşım yapan siteler oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) bildirilerek bu sitelere erişimin engellemesi sağlandı. Ayrıca, kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışan 10 oltalama/phishing sitesi de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’ne (USOM) bildirilerek erişim engellemesi getirildi.

Elon Musk'ın X'i Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak deldi Elon Musk'ın X'i Brezilya'daki erişim engelini kısmi olarak deldi

Ekran görüntüsü 2023-12-05 183524

FAİLİ MEÇHUL SİBER OLAYLAR AYDINLATILDI

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 2023 yılında meydana gelen ve faili meçhul kalan siber olayların aydınlatılması için de çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında, Bala, Etimesgut, Nallıhan, Mamak, Kalecik ve Yenimahalle ilçelerinde 47’si nitelikli dolandırıcılık, 3’ü nitelikli hırsızlık, 3’ü banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçları olmak üzere toplam 53 siber olay aydınlatıldı. Bu olayları işlediği belirlenen 101 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: DHA