Biden, Beyaz Saray Ofisi'ndeki konuşmasında alınacak kararların geleceği etkileyeceğini ve olağanüstü bir katkı sunacağını vurguladı.

İnsani Yardım ve Sınır Yönetimi

Biden, Kongre'ye gelecek yıl için yaklaşık 100 milyar dolarlık acil finansman talep edeceğini belirtti. Cuma günü yapılacak olan teklif, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik mali destek, insani yardım ve sınır yönetimi önlemlerini içerecek.

Hatalardan Ders Çıkarılmalı

11 Eylül sonrasında Amerikalıların öfkeyle hareket ettiğini hatırlatan Biden, İsrail'in aynı hatalara düşmemesi gerektiğini vurguladı.

bidensesleniş1

Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri! Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye o ülkeleri geride bıraktı: İşte dünyanın en güçlü hava kuvvetleri!

Barış ve İki Devletli Çözüm

Biden, "Ne kadar zor olursa olsun, barışa olan bağlılığımızı sürdürmeliyiz. İki devletli çözümden vazgeçemeyiz" diyerek Filistinlilerin kendi kaderini tayin hakkına saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Ortak Tehditler: Hamas ve Putin

"Hamas ve Putin farklı tehditler temsil ediyor ancak komşu demokrasiyi tamamen yok etmeye çalışıyorlar" diyen Biden, bu iki tehlikenin karşısında birlik olunması gerektiğini belirtti.

bidensesleniş

İsrail ve Ukrayna için Acil Bütçe Talebi

Biden, Kongre'ye yarın İsrail ve Ukrayna dahil stratejik ortakları desteklemek amacıyla Amerika'nın ulusal güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak acil bir bütçe talebi göndereceğini belirtti. Bu, Amerika'nın uzun vadeli güvenliği için akıllıca bir yatırım olacak.

Güçlü İsrail Taahhüdü

Biden, ABD vatandaşlarından şu sözlerle seslendi: "Amerikan birliklerini tehlikelerden uzak tutmamıza yardım edin. Çocuklarımız ve torunlarımız için daha güvenli, daha barışçıl ve daha müreffeh bir dünya inşa etmemize yardımcı olun. İsrail halkının bugün ve her zaman ihtiyaç duyduğu desteğe sahip olduğundan emin olmalıyız."

"Göndereceğim güvenlik paketi, Amerika'nın güvenliğine eşi benzeri görülmemiş bir katkı sağlayacak. İsrail'i daha da güçlendirecek ve taahhüt ettiğimiz askeri üstünlüğü sağlayacak" şeklinde devam etti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)