Sakarya'da Ramazan Bayramı öncesi berberlerde yoğunluk yaşanıyor. Berberler, gece geç saatlere kadar çalışırken, bazı berberler randevu dışındaki müşterileri kabul etmiyor.

Yoğunluktan şikayetçi olmayan berberler, bayram haftasının normalden çok daha yoğun geçtiğini söylüyor. Berber Onur Çakır, "Neredeyse kendimize bile vakit ayıramıyoruz. Yoğunluğun üstesinden gelmeye çalışıyoruz." dedi.

Çoğu berber randevu sistemiyle çalışıyor. Müşteriler, tıraş olmak için 4 gün, hatta 1 hafta öncesinden randevu alıyor. Berber Onur Çakır, randevu sisteminin bu yoğunlukta çok randımanlı olmadığını ve dışarıdan gelen müşterileri de düşünmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Son Güne Bırakmayın

Berberler, müşterilerini son güne tıraşı bırakmamaları konusunda uyarıyor. Bayram tıraşı olan Faruk Battal da, "Randevu bir-iki gün önceden alınırsa daha iyi oluyor. Bence herkes erken randevu almalı." dedi.

Berberler Sahura Kadar Çalışıyor

Yoğunluk nedeniyle berberler, sabah erken saatlerde açtıkları dükkanlarını sahurda kapatıyor. Berber Onur Çakır, "Sabah saatlerinde başlayan mesaimiz sahura kadar devam edebiliyor." dedi.

Kaynak: İHA