9 günlük Kurban Bayramı tatili başladı. Binlerce vatandaş, ailesi ve yakınlarıyla kavuşmak için yollara düştü. Bu bayramda da tek temenni, sürücülerin dikkatli olması ve yolların kan gölüne dönmemesi.

Bakan Yerlikaya Uyardı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı. Yerlikaya, "Trafik kurallarına lütfen harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim." ifadelerini kullandı.

Kontroller 2 Kat Arttırıldı

Bakan Yerlikaya, geride kalan 5 yılda Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen kazalarda 514 kişinin öldüğünü, 26 bin 667 kişinin yaralandığını aktardı. Bayram süresince alınacak trafik tedbirlerine ilişkin ise şunları kaydetti:

  • 46 bin 700'ü polis, 18 bin 900'ü jandarma olmak üzere 65 bin 600 personel görev yapacak.
  • Şehir içi, şehirlerarası yollar ve otoyollarda günlük 749 mobil radar aracıyla hız denetimi yapılacak.
  • 24 saat esasına göre elektronik denetleme sistemleri kullanılacak.
  • 30 helikopter ve 2 bin 460 saat dron ile trafik denetimi yapılacak.
  • Asayiş hizmetleri kapsamında 210 bin personel, 22 bin 800 asayiş ekibi, 2 bin 530 motosiklet, 417 dron ve 300 dedektör köpeği görev yapacak.

Bakan Yerlikaya'dan Sürücülere Mesaj:

"Yola çıkan sevgili vatandaşlarım. Lütfen çocuklarınızı üzmeyin. Annelerinizi, babalarınızı, eşinizi, sevdiklerinizi üzmeyin. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz. Ramazan Bayramımız mübarek olsun."

Kaynak: HABER MERKEZİ