Nisan ayının ılıman bahar havası, Mayıs ayına girerken yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bıraktı. Ülke genelinde cumartesi günü etkili olması beklenen yağışlar, özellikle batı bölgelerinde kuvvetli poyraz eşliğinde sıcaklık düşüşüne neden olacak.

Yağmur Haber-4

Hafta Sonu Hava Durumu: Yağışlı ve Serin

İstanbul ve Bursa'da cumartesi günü uzun süreli ve sağanak yağış beklenirken, poyrazın etkisiyle sıcaklıklar düşecek. İstanbul'da sıcaklık 14 dereceye kadar gerilerken, Başkent Ankara'da da yağmur geçişleri görülecek. İzmir'de yağış hafif seyrederken, rüzgarın şiddetli olması bekleniyor. Antalya'da ise öğleden sonra yağışın hafiflemesi öngörülüyor.

Yağmur 4

29 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü için 29 ilde sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarı yapılan iller arasında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Adana, Kayseri, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Van ve Hakkari bulunuyor.

Yağmur 3-1

Bölge Bölge Hava Durumu

Marmara: Yağmurlu bir gün bekleniyor. Balıkesir-Sakarya arasında gök gürültülü ve şiddetli yağışlar görülebilir. Poyrazın etkisiyle sıcaklıklar düşecek.

İç Anadolu: Sağanak yağışlar etkili olacak. Eskişehir çevresinde hava serin, Kayseri civarında ise kuvvetli lodos bekleniyor. Pazar gününden itibaren sıcaklıklar bölge genelinde düşecek.

Ege: Yağışlar erken saatlerde ve iç kesimlerde etkili olacak. Pazar günü yağışların ara vermesi bekleniyor. Rüzgar kuzeyden sert ve soğuk esecek.

Akdeniz: Bölge genelinde sağanak geçişler bekleniyor. Pazar günü yağışların daha şiddetli olması öngörülüyor. Adana civarında çöl tozu yoğunluğu artacak.

Karadeniz: Cumartesi günü Bolu-Kastamonu-Samsun arasında sağanak yağmur zaman zaman kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu: Malatya-Erzurum-Kars hattında şiddetli sağanak yağışlar sel ve su baskınlarına neden olabilir. Güneydoğu'da çöl tozu yoğunluğu artacak, hafif yağmur geçişleri çamur şeklinde düşebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ