Teknoloji geliştikçe akıllı telefon kameralarının yetenekleri de profesyonel seviyeye yaklaştı. Ancak ilginç durumlar da bazen yaşanabiliyor. Son olarak, iPhone ile çekilen bir fotoğrafta, beklenmedik bir hata dikkat çekti.

iPhone sahibi Tessa Coates, giydiği gelinliğin farklı açılardan nasıl görüneceğini gözlemlemek için aynanın karşısında bir selfie çekti. Ancak çektiği fotoğrafı incelediğinde sıra dışı bir detay fark etti: Aynadaki yansımalar birden fazla kişiyi gösteriyordu. Normalde kendi yansımasını bekleyen Coates, fotoğrafta üç kişi olduğunu fark edince şaşkınlık yaşadı.

Bu olay, iPhone’un ayna karşısındaki yansımaları yanlış değerlendirmesi sonucu oluştuğu ortaya çıktı. Akıllı telefon, aynadaki yansımaları gerçek kişiler olarak algıladı ve bunları birleştirerek fotoğrafta üç farklı kişiyi gösterdi.

iphone-17

Coates, Apple Store'da bir yetkiliden aldığı bilgiye göre, iPhone'un anlık çekilen görüntüleri hesaplamalı fotoğrafçılık teknikleriyle birleştirdiğini öğrendi. Ancak nadir bir durumda bu birleştirme işlemi hatalı sonuçlanabiliyor ve işte bu sefer de Coates'in başına geldi.

200 binden fazla deniz kaplumbağası Akdeniz’le buluşuyor: İlk yavrular çıktı 200 binden fazla deniz kaplumbağası Akdeniz’le buluşuyor: İlk yavrular çıktı

Aynanın önünde hareket ederken, iPhone kamerasını yanıltacak şekilde poz veren Coates, aynadaki yansımaların fotoğrafı farklı göstermesine neden oldu. Bu durum, sosyal medyada da tartışmalara yol açtı.

Kaynak: HABER MERKEZİ