Otokar tarafından geliştirilen ARMA çok tekerlekli araç ailesinin 8x8 versiyonu, YENER projesi kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na hizmet vermeye başladı.

Türkiye'nin önde gelen zırhlı araç üreticilerinden biri olan Otokar, 4x4, 6x6, 8x8 ve paletli araçları yüksek koruma seviyeleri ve hareket kabiliyetiyle üreterek muharebe sahasındaki ihtiyaçları karşılıyor.

ARMA çok tekerlekli araç ailesi, şu anda Türkiye dahil 5 ülkede, 3 kıtada 9 ayrı kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. ARMA'nın 8x8 versiyonu ise ASELSAN tarafından yürütülen YENER Modern Mayın Tespit Sistemi projesi kapsamında ilk kez envantere girdi.

Medyada yapay zeka kullanımı ve olası riskler Medyada yapay zeka kullanımı ve olası riskler

arma haber içi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılan ARMA 8x8, özel donanımları sayesinde el yapımı patlayıcı ve mayınları tespit, teşhis ve işaretleme görevlerini yerine getiriyor.

ASELSAN YENER Modern Mayın Tespit Sistemi, zırhlı aracın önü ve yanındaki mekanizmalarla yönlendirilen radar ve metal dedektörleri ile güzergah üstündeki mayın ve patlayıcılara karşı önlemler alınmasını sağlıyor.

YENER, farklı toprak tiplerinde dahi farklı tip ve büyüklükteki tehditleri tespit edebilen yeni nesil radar algoritmalarıyla donatılmış durumda.

arma haber içi 2

Otokar, ARMA 8x8'in sahip olduğu üstün özellikleri korurken, ilave zorlu istekleri de sorunsuz bir şekilde karşılayan bir araç üretti. ARMA araç ailesi, 2006'da geliştirildi ve 2015 yılında ihracat başarısı elde etti.

Zırhlı monokok gövde yapısı ve modüler yapısıyla öne çıkan ARMA 8x8, modern muharebe sahasındaki ve barış gücü operasyonlarındaki ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlandı.

Otokar, zaman içinde gelen taleplere yanıt verebilmek adına ARMA II 8x8'i geliştirdi ve bu araç Türkiye'nin ilk 8x8 aracı olarak öne çıktı. ARMA II 8x8, yerli motor entegrasyonu ve yüksek performansıyla dikkat çekiyor.

Kaynak: AA