Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Arka Sokaklar" dizisindeki ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurlarını hedef alan tiplemeye karşı adeta ateş püskürdü.

Bakan Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bir televizyon dizisinin ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurlarını olumsuz şekilde tasvir ettiği ve onları rencide edici sahneler içerdiği gerekçesiyle eleştiride bulundu. Açıklamasında, infaz koruma personelinin yasalara uygun bir şekilde görevlerini yerine getirdiğini vurgulayarak, bu tarz içeriklerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, konuyla ilgili idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağına dair güvence verdi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise ceza infaz kurumlarında görev yapan personelin, insan haklarına, uluslararası sözleşmelere ve yerel mevzuata tam uyumlu bir şekilde görevlerini yerine getirdiği vurgulandı. Ancak, 'Arka Sokaklar' adlı televizyon dizisinde infaz ve koruma memurlarını suçlayıcı, görevlerine aykırı sahnelerin bulunduğu ifade edilerek, kurumları ve özveriyle çalışan personeli hedef alan bu tür içeriklerin kabul edilemez olduğu belirtildi. Ayrıca, söz konusu yayınların kurumları ve personeli olumsuz şekilde etkilediği ve eleştiri sınırlarını aştığı vurgulandı.

Cübbeli Ahmet saldırıya uğradı: IŞİD’e işaret edildi Cübbeli Ahmet saldırıya uğradı: IŞİD’e işaret edildi

Kaynak: HABER MERKEZİ