İsrail'in sivil yerleşim yerlerine, hastanelere, camilere ve kiliselere yönelik hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda ailelerini kaybeden insanlar, sevdiklerinin cenazelerini bulma çabası içerisindeler.

Bölgeden gelen bu acı görüntüler, çatışmanın yarattığı insani trajediyi bir kez daha gözler önüne serdi. Sivillerin yaşadığı acı ve kayıplar, bölgedeki gerginliği ve endişeyi artırmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nde  Filistinli bir çocuğun bir hastanenin önünde, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri arasında ailesini araması göze çarptı.

Sırayla kefenlenmiş cenazelere bakarak yakınlarını arayan bu küçük çocuk, bir yakınını gördüğünde gözyaşları içinde onun cansız bedenini öperek yürek burkan bir an yaşadı. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı, 2 bin 55'i çocuk, bin 119'u kadın ve 217'si yaşlı olmak üzere toplam 5 bin 87'ye yükseldi. Yaralananların sayısı ise 15 bin 273'e çıktı.

Haritalar incelenirken keşfedildi! Marmara’da, depremlerin batırdığı gizemli bir kayıp ada ve esrarengiz bir kale... Haritalar incelenirken keşfedildi! Marmara’da, depremlerin batırdığı gizemli bir kayıp ada ve esrarengiz bir kale...

Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye yönelik kapsamlı bir harekat başlatma olasılığı devam ederken, 7 Ekim'den bu yana hava saldırılarına devam ediyor ve sınırdaki askeri birikimini arttırıyor.

Sınır hattında 8 cephe açan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyine yakın bir konumda onlarca tank konuşlandırdı. İsrail ordusunun kara operasyonu başlatma hazırlığını gösteren bu askeri birikim, bölgedeki gerginliği daha da artırıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ