Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Süleyman GÖKSU
Süleyman GÖKSU

Temizlik İmandandır

Temizlik, hepimizin dikkat etmesi gerekli olan önemli bir konu. Temizlik sağlıklı, tertipli ve düzenli olmak demek. Çocuklarımıza ailede ve okulda nedense temizliği öğretemiyoruz. Temizliği eğitimle öğretebilmek en güzeli. Demek ki metot ve teknikte yanlışımız var.&nbsp

Umumi tuvaletler ve lavabolar içler acısı. Ondan sonra da deriz ki, Osmanlı torunuyuz. Söyleyin Allah aşkına, bizim atalarımız bizim gibimiydi. Cevabımız elbette hayır. Büyüklerimiz içtikleri sigaraların izmaritlerini yerlere atıyor. Küçüklerimiz ise temizliğin t sini bilmiyor.&nbsp

Çöpleri konteynerin içerisine atmayı bir türlü beceremiyoruz. Hafriyatları ortaya dökmeyi marifet sayıyoruz. Piknik yapıyoruz, çöpleri oracıkta bırakıyoruz. Nasıl bırakırsak, öyle bulacağımızı hiçdüşünemiyoruz. Araçların içerisinden yollara çöp atmanın yanlış olduğunu düşünemiyoruz. Topluma ait çeşmelerde, muslukları kapamak ve temiz tutmak gerekmez mi.

Arkadaşlar, çarşıda pazarda hareketlerimizle kimseyi tiksindirmeye hiçhakkımız yok. Atalarımız, aslan yattığı yerden belli olur sözünü boşa söylememişler. Bir arkadaşımız ne güzel söylemiş, Halk Eğitim Merkezlerinde temizlik için kurslar verilmelidir.

Temizlik konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Valiliklere ve Kaymakamlıklara, Belediye Başkanlıklarına, Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerine, Müftülüklere önemli görevler düşmektedir.

Her vatandaşımız evinin önünü süpürürse, inanın her yer tertemiz olur. Temizlik sadece insanın sözünde değil de, özünde olmalıdır.

Haydi hayırlısı, kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR