Çin'de, Henan eyaletindeki Pingdingshan Meslek Yüksekokulu'nda son sınıf öğrencisi olan Li Hao, ardı ardına 5 gece boyunca canlı video oyunu yayımladıktan sonra aşırı yorgunluktan hayatını kaybetti.

Ünlü yıldız Sharon Stone Bodrum'da ödülünü aldı Ünlü yıldız Sharon Stone Bodrum'da ödülünü aldı

Li'nin yaşına dair bilgi paylaşılmazken, Haziran ayında mezun olabilmek için staj yapması gereken genç, Henan Qinyi Kültür adlı medya şirketiyle canlı video yayını yapmak üzere anlaşma yapmıştı. Anlaşmaya göre Li, 26 günde 240 saatlik canlı yayın ve 15 kısa klip yüklemekle yükümlüydü.

Li'nin anlaşma şartlarını yerine getirmesi durumunda 3000 yuan (11 bin TL) maaş alması öngörülüyordu. Ancak Li'nin aşırı çalışması sonucu yorgun düşüp, hızlı nefes alıp verirken bulunması üzerine ambulans çağrıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak Li, 10 Kasım'da yaşamını yitirdi.

Baba, oğlunun gece vardiyasına geçmesi için baskı altında olduğunu ifade ederken, şirket ise Li'nin resmi bir çalışan veya stajyer olmadığını, sadece basit bir ortaklık yaptıklarını ve sadece canlı yayın yapılacak yeri sağladıklarını iddia etti. Şirket, Li'nin ölümü sonrasında aileye 'insani yardım' olarak 5000 yuan (18 bin TL) teklif etti.

Ancak şirketin bu tavrı sosyal medyada büyük tepki çekti. Henan Qinyi Kültür'ün, yayıncıların iş-hayat dengesini kuramaması ve sorumluluk almayı reddetmesi, gençlerin aşırı çalışma baskısına dikkat çeken bir tartışma başlattı

Kaynak: HABER MERKEZİ