Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Türkçe eğitiminde başarılı olan öğrenciler için sertifika töreni ve 2024 öğretim yılı açılış programı düzenlendi.

Türk dilini ve kültürünü tanıtıyorlar

Sertifika törenine Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, YEE Abuja Koordinatörü Musa Erbaş, YEE kursiyerleri, Türk vatandaşları ve Türkiye mezunu Nijeryalılar katıldı.

Programın açılışında konuşan Erbaş, YEE olarak Türkçe dilini ve kültürünü tanıtmak, Türkiye ile Nijerya arasında kültürel köprüler kurmak amacıyla faaliyetlere devam ettiklerini dile getirdi.

Yunus1

YDS sonuçları açıklandı YDS sonuçları açıklandı

Erbaş, "Bugün sadece bir sertifika töreni ve öğretim yılı açılış programı yapmıyoruz. Yunus Emre, hoşgörüsü ve insan sevgisiyle tanınan büyük bir şairdir. Onun felsefesinden ilham alarak, biz de hoşgörü ve sevgiyle, farklı kültürleri bir araya getirerek dostluk köprüleri kurmayı amaçlıyoruz. Sizlerin destekleriyle, Türk kültürünü Nijerya'da daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Yunus2

Açılış konuşmasının ardından, eğitimlerde başarılı olan öğrencilere Büyükelçi Bayraktar tarafından sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA