Tarihin en trajik deniz kazalarından biri olan Titanik'ten geriye kalan değerli eşyalardan biri açık artırmada yeni sahibini buldu. "Titanik'in en zengin adamı" olarak bilinen iş insanı Jacob Astor'a ait olduğu düşünülen saat, şimdiye kadar satılan Titanik hatıraları arasında rekor fiyata alıcı buldu.

Titanik Saat

Kemanı Geride Bıraktı

Daha önceki açık artırmalarda yoğun ilgi gören ve Titanik'te çalan orkestraya ait olduğu düşünülen keman, yaklaşık 1.1 milyon dolarlık satış fiyatı ile yeni sahibine satılmıştı. Fakat Astor'ın saati, kemanın değerini geride bırakarak yeni bir rekora imza attı.

Yüzlerce bir deri bir kemik kalmış pelikanlar Kaliforniya kıyılarında ortaya çıktı Yüzlerce bir deri bir kemik kalmış pelikanlar Kaliforniya kıyılarında ortaya çıktı

Küçük Bir Servet Karşılığında El Değiştirdi

Özel bir koleksiyonere 1.2 milyon sterlin yani yaklaşık 14.5 milyon TL karşılığında satılan saatin, bu fiyatına vergilerin ve ek ödemelerin de dahil olduğu açıklandı.

Batarken Farklı Bir Davranış Sergiledi

Saatin orijinal sahibi olan iş insanı John Jacob Astor, 1912 yılında geminin battığı gece eşi Madeleine'i filikaya bindirdikten sonra kendisi bir filikaya binmek yerine, batmakta olan gemide sigara içip sohbet etmeyi tercih etti. Sonradan Astor'ın da Titanik ile birlikte battığı ve 47 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

John Jacob Astor I Vb

Kaynak: HABER MERKEZİ