Ramazan Ayının Başlangıcı ve Önemi

Ramazan ayı, İslam dünyasında büyük bir heyecanla beklenen ve manevi güzelliklerle dolu olan bir aydır. Bu yıl, 2024 Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlayacak. İlk sahura 10 Mart Pazarı’ndan Pazartesiye bağlayan gece uyanılacak ve oruç tutulmaya başlanacak. Ramazan ayı 9 Nisan Salı günü sona erecek. Aynı şekilde, 2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan tarihinde idrak edilmeye başlanacak.

Ramazan ayı, müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin, ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır. “Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar.”

Sivas'ta direğe çarpan otomobil hurdaya döndü: 4 yaralı Sivas'ta direğe çarpan otomobil hurdaya döndü: 4 yaralı

Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Bu mübarek ayın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için gönderilmiştir. Ramazan ayının bereketi ve manevi atmosferi, tüm Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir.

Kaynak: HABER MERKEZİ