12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 11 sanığa beraat 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 11 sanığa beraat

Operasyonlar kapsamında örgüt lideri Celal Gülbahar dahil olmak üzere toplam 16 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nün öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda 4 ilde "Kafes-48" operasyonunun düzenlendiğini açıkladı.

"Gülbaharlar" olarak adlandırılan organize suç örgütü üyelerinin, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçları işledikleri belirlendi.

16 zanlıya gözaltı

"Kafes-48" operasyonları kapsamında, örgütün lideri Celal Gülbahar da dahil olmak üzere toplamda 16 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Operasyonlar neticesinde şu ana kadar 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile birlikte çok sayıda fişek, çek ve senet ele geçirildiği belirtildi. 

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Aziz milletimize duyurulur, şehir eşkıyalarına asla göz yummayacağız. Milletimizin huzurunu bozan organize suç örgütlerini adım adım çökertip cezalandıracağız. Operasyonlara öncülük eden cesur polislerimizi tebrik ederim. Milletimizin duaları her zaman sizlerle"

Kaynak: HABER MERKEZİ