2022 yılında o dönem 12 yaşında olan S.A., cinsel istismara uğradığını iddia ederek aile büyüklerine durumu bildirdi. Bunun üzerine 11 şüpheli gözaltına alındı. Yaklaşık 2 yıl süren yargılama sonucunda mahkeme, sanıkların tümünü beraat ettirdi.

Aile Beraat Kararına Tepkili

Beraat kararına tepki gösteren baba İsmet A., kızının psikolojik tedavi gördüğünü ve bu süreçte intihar girişiminde bulunduğunu açıkladı. Hastaneden alınan raporlar ve sanıkların itiraflarına rağmen beraat kararı verilmesine üzüldüklerini belirten baba A., "Sanıkların da vermiş olduğu beyanatlara rağmen mahkeme 'yeterli delil yok' diyerek beraat kararı vermesi bizi derinden üzdü. Kızımla tanışan ve onu korkutan kişi askeriyeye dahil oldu. Olay mahkemeye taşınınca da kendi telefonunu parçalayıp delilleri yok edip, mahkemeye sunması bile olayın doğruluğunu ispatlamasına rağmen mahkemenin berat vermesi bizleri yıktı" dedi.

Anne: "Adalet Tecelli Etmedi"

Anne Fatma A. ise kızının bu olaydan sonra psikolojik olarak çöküş yaşadığını ve ağır ilaçlar kullanmak zorunda kaldığını söyledi. Anne A., "Kızımı bu durumdan kurtarmak için çok çaba sarf ediyoruz. Ancak mahkemenin kararı ve onların dışarıda gezmesi, başka çocuklar mağdur olmasın istiyoruz ama adalet tecelli etmedi" diye konuştu.

Erbaa'daki patlamayla ilgili yeni gelişme: 2 zanlı Tokat'a getirildi Erbaa'daki patlamayla ilgili yeni gelişme: 2 zanlı Tokat'a getirildi

"Arkadaş Kurbanı Oldum"

Cinsel istismara uğrayan S.A. ise arkadaşları tarafından tuzağa düşürüldüğünü belirterek şunları söyledi: "Benim gibi tuzağa düşmesinler istiyorum. Beni korkuttular. Kimse ailesinden korkmasın, asıl tehdit eden kişilerden korkun. Emniyete veya ailelerinize anlatın ki üzerinizdeki baskıdan kurtulun ve bir an önce bu arkadaş çevresinden uzaklaşın. Ben zaten yıkılmıştım, mahkemenin kararı yaşama sevincime bir darbe daha vurdu."

Kaynak: İHA