Nissan'ın Avustralya ve Yeni Zelanda'daki Oceania bölümü, büyük bir veri hırsızlığı vakasıyla karşı karşıya kaldı. İddialara göre, bu olayda tam 100 binden fazla müşterinin mahrem bilgileri kötü niyetli kişilerin eline geçti.

Türkiye'nin otomobili Togg'dan nisan kampanyası Türkiye'nin otomobili Togg'dan nisan kampanyası

shiftdelete.net'in haberine göre: Bölgede büyük bir şok etkisi yaratan bu durum, diğer araba üreticilerini de harekete geçirdi. Siber önlemlerin en üst seviyeye çıkarıldığı konuşulurken, bu alandaki cezaların da artırılması gündemde. İşte en önemli detaylar…

Saldırının 2023 yılının aralık ayında gerçekleştirildiği tespit edildi. Nissan yönetimi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm müşterilerinden özür dilediklerini ve yaşanan mağduriyeti gidermek adına ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Olayın faili olarak ise, "Akira" adı verilen bir hacker grubunun gösterildiği ifade edildi.

Grubun son dönemde daha fazla dikkat çekmesi, daha büyük çaplı bir siber saldırı girişiminde bulunabileceği endişelerini beraberinde getiriyor. Akira grubunun geçmişte Stanford Üniversitesi'ne yönelik bir hack saldırısı düzenlediği biliniyor. Ayrıca, grup tarafından çalınan verilerin kendi web sitelerinden de yayınlandığı tespit edildi.

Nissan siber saldırıyla sarsıldı!

Talihsiz olayda, yaklaşık 4 bin sağlık kartı verisinin çalındığı belirlendi. Ayrıca, yaklaşık 7 bin ehliyet ve 200 pasaport bilgisinin yanı sıra, bazı kişilerin maaş ve ticari faaliyetlerini içeren kritik verilerinin de ele geçirildiği ortaya çıktı. Çalınan toplam verinin büyüklüğü ilk aşamada 100 GB olarak tespit edildi. Bu durum karşısında mağdurların isyan ettiği ve yasal haklarını kullanarak tüm haklarını arayacaklarını belirttikleri ifade edildi. Mağdur kişilere çeşitli tazminatlar ödenebileceği iddia ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ