Alman Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer'in "5 yıl içinde savaşa hazır olmalıyız" sözlerinin ardından Almanya ordusuyla ilgili Federal Meclis'e dikkat çeken bir rapor sunuldu.

Akşam'ın haberine göre: Meclis'in Alman Ordusu'ndan (Bundeswehr) sorumlu üyesi Eva Högl, 2023 yılı raporunda olumsuz bir tablo ortaya koydu. Raporda, Alman Ordusu'nun personel eksikliği nedeniyle "yaşlandığı ve küçüldüğü" vurgulandı.

26 yıl önce kaçırılmıştı: Ailesinin evinden 100 metre uzaklıktaki komşusunun bodrumunda bulundu 26 yıl önce kaçırılmıştı: Ailesinin evinden 100 metre uzaklıktaki komşusunun bodrumunda bulundu

Alman Ordusu

Kışlalarda durum vahim

Eva Högl, ordunun muazzam bir personel sorunuyla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Materyal açısından ordunun henüz operasyonel olmadığını belirten Högl, kışlaların vahim bir durumda olduğunu, cephane, tank, gemi, savunma sistemleri ve uçak eksikliğinin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'ya sağlanan desteğin stoklarda gedikler açtığına dikkat çekildi.

Başvuru yok kadrola boş!

Alman ordusundaki toplam asker sayısı 181 bin 514'e düştü, bu da bir önceki yıla göre 1537 kişi azaldığı anlamına geliyor. Raporda, askerlik başvurularının azaldığı ve kadroların boş kaldığı, bu durumun da ordunun yaşlanmasına ve küçülmesine yol açtığı vurgulandı. Ayrıca, 2031'e kadar 203 bin asker hedefine ulaşmanın zor olduğu belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ