Kenya'da meydana gelen askeri helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Kazada Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla'nın da olduğu belirtildi.

California Üniversitesi’nde olay! İsrail destekçileri Filistin yanlısı gruba ölümüne saldırdı California Üniversitesi’nde olay! İsrail destekçileri Filistin yanlısı gruba ölümüne saldırdı

Kenya'nın başkenti Nairobi'nin yaklaşık 400 kilometre kuzeybatısındaki Elgeyo Marakwet'te düşen askeri helikopterde can kaybı arttı. Kazada, Kenya Genelkurmay Başkanı Francis Omondi Ogolla dahil olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetti.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, yaptığı açıklamada, Ogolla'nın kuzeybatı Kenya'daki birlikleri ziyaret ettiğini belirterek, helikopterin kalkıştan birkaç dakika sonra düştüğünü ifade etti. İki askerin kazadan sağ kurtulduğunu belirten Ruto, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ruto, "Anavatanımız en cesur generallerinden birini kaybetti. General Ogolla'nın ölümü benim için büyük bir kayıp. Dört yıldızlı seçkin bir general, ülkesine hizmeti sırasında hayatını kaybetti" dedi.

Ogolla, daha önce Kenya Hava Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı ve geçen yıl Ruto tarafından Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı. Ruto ayrıca, Ogolla'nın 2022 başkanlık seçimlerinin sonucunu etkilemeye yönelik bir komploya karıştığını iddia edilmişti.

Kaynak: İHA