Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

Türkiye'nin en büyük beşinci gölü olan İznik Gölü kıyısındaki bir kafe işletmecisi, temizlik yaparken tarihi bir mızrak ucuna rastladı. Üzeri taşlarla kaplı olan bu üç uçlu mızrak ucunun demirden yapıldığı ve yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu düşünülüyor. Eren Can Yiğit adlı işletmeci, bulduğu bu tarihi eseri İznik Müzesi'ne teslim etti.

mızrak ucu 2

İznik tarihi zenginlikleriyle ünlü bir dünya tarih kenti

İznik, dört medeniyete başkentlik yapmış ve UNESCO'ya aday bir dünya tarih kenti olarak bilinirken, bu tür tarihi eserlerin keşfedilmesi şehrin zengin tarihine olan katkısını gösteriyor. Bulunan mızrak ucu, Yunan mitolojisinin sembollerinden biri olan Poseidon'un mızrağına benzetiliyor.

mızrak ucu 3

Tesadüfen buldu!

Eren Can Yiğit, buluşuyla ilgili olarak, "Çevre temizliği esnasında denk geldim. Kıyıda buldum ve ilgili ekiplere de haber verdik" dedi. Bu tür tesadüfi keşifler, bölgenin tarihi zenginliğine ve kültürel mirasına dair daha fazla bilgi edinmemize yardımcı olabilir.

Kaynak: (İHA)