Tokat’taki Depremler Sonrası Ortaya Çıkan Tarihi Cami Kapısı Üzerinde ‘1313’ Yazıyor

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından köyde kullanılmayan bir tarihi caminin girişi gün yüzüne çıktı. Caminin dış sıvasının dökülmesiyle ortaya çıkan kapının üzerinde “1313” yazdığı belirtiliyor. İşte detaylar:

640Xauto (24)-1

18 Nisan’da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler, Tokat’ın Sulusaray ilçesini etkiledi. Buğdaylı köyünde ise kullanılmayan bir caminin dış sıvası döküldü ve üzerinde “1313” yazan kemerli taş kapı gün yüzüne çıktı.

640Xauto (23)-1

1313 Yazan Kapı

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, kapının içeri girilmesin diye taş ve toprakla kapatıldığını belirtti. Depremlerin ardından sıvanın dökülmesiyle bu kapı ortaya çıktı ve gelenlerin dikkatini çekti. Vali Numan Hatipoğlu ise bu tarihi eserin Anıtlar Kurulu izni doğrultusunda onarılarak hizmete açılacağını ifade etti.

120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor 120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor

Buğdaylı köyünde tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması, bölgenin kültürel zenginliğine katkı sağlayacak. Tokat Valiliği tarafından yapılacak onarım sonrası bu tarihi kapı yeniden ziyaretçilere açılacak.

18733029 728Xauto

Kaynak: AA