Filistin Merkezi İstatistik Kurumu'nun raporuna göre, İsrail'in 2023 yılında Batı Şeria'da 50 binden fazla dönüm araziye el koyduğu açıklandı.

Rusya: ABD Ukrayna'daki çatışmaları kasıtlı uzatıyor Rusya: ABD Ukrayna'daki çatışmaları kasıtlı uzatıyor

Trthaber'in haberine göre; Geçen hafta ise İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da son 30 yılın en büyük toprak gaspını gerçekleştirdiği belirtildi.

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişleterek ve Filistinlilere ait toprakları gasp ederek faaliyetlerine devam ediyor.

Raporlara göre, İsrail'in 2023 yılında Batı Şeria'da 50 bin dönümden fazla araziye el koyduğu belirtildi.

Filistin Merkezi İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail'in 2023 yılında Batı Şeria'da el koyduğu Filistin topraklarının bir önceki yıla göre 2 kat arttığı belirlendi.

Filistin Merkezi İstatistik Kurumu'nun raporunda, İsrail'in bütün Filistin topraklarına el koyma politikasını sistematik bir şekilde sürdürdüğü vurgulandı.

Ayrıca, raporda Batı Şeria'da her 100 Filistinliye karşılık 23 İsrailli işgalcinin bulunduğu belirtildi. İsrail'in 2022 yılında da Batı Şeria'da 26 bin dönüm toprağı gasp ettiği bilgisi de raporda yer aldı. İsrail'in toprak gaspı politikasının 2024 yılında da hızla devam ettiği ifade edildi.

Geçen hafta, İsrail hükümetindeki aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Batı Şeria'ya ait 8 bin dönüm toprağı "devlet arazisi" ilan ettiklerini duyurdu.

Batı Şeria'da gerçekleşen bu en büyük toprak gaspının, yasa dışı yerleşim yerlerinin inşası için kullanılabileceği belirtiliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 700 bin İsrailli işgalci yaşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ