İsrail, Lübnan'ın güneyine eş zamanlı 18 hava saldırısı gerçekleştirdi İsrail, Lübnan'ın güneyine eş zamanlı 18 hava saldırısı gerçekleştirdi

Avrupa Birliği (AB), Körfez ülkelerinden yatırım çekmek için Suudi Arabistan, Umman ve Bahreyn'e vize kurallarını esnettiYeni vize düzenlemesine göre, bu üç ülke vatandaşlarının Schengen bölgesine seyahat etmesi kolaylaşacak.

Türkiye'den yapılan vize başvurularında sürekli sorun çıkaran AB, Körfez ülkelerinden yatırım çekmek için dikkat çeken bir uygulamaya imza attı.

Yeni Vize Kuralları

Avrupa Komisyonu, Suudi Arabistan, Umman ve Bahreyn'e vize kurallarını yumuşatma kararı aldı. Yeni kurallar kapsamında, üç ülke vatandaşlarının AB ülkelerine daha kolay girmesini sağlayacak şekilde ilk defa Şengen'e başvuranlar dahil başvurusu kabul edilenlere 5 yıl süreyle çoklu giriş hakkı tanınabilecek.

AB Büyükelçisi'nden Açıklama

AB'nin Suudi Arabistan'daki Büyükelçisi Christophe Farnaud, yeni uygulamanın AB ve Körfez ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendireceğini söyledi. Vize sürelerinin uzadığını kaydeden Farnaud, vize rejimindeki değişikliğin stratejik ilişkilerin göstergesi olduğunu belirtti.

Karar, AB'nin Körfez Arap ülkelerinden daha fazla yatırım alma politikasının bir parçası olarak görülüyor.

BAE Vatandaşlarına Ayrıcalık

Öte yandan Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt ve Katar gibi diğer üyelerine AB tarafından farklı bir vize rejimi uygulanıyor. BAE vatandaşlarının ise Şengen bölgesine seyahat etmek için vize alma gerekliliği bulunmuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ