İngiltere'de bugüne kadar bulunan en büyük altın külçesinin, hatalı bir metal tespit cihazı kullanan bir adam tarafından keşfedildiği bildirildi.

The Guardian'ın haberine göre, metal detektörü Richard Brock, hazine avcısı arkadaşlarıyla buluşmaya geç gelmesine ve eski bir dedektör kullanmasına rağmen, geçen Mayıs ayında Batı İngiltere'deki Shropshire bölgesinde define ararken altın yığınını ortaya çıkardı.

35 yıldır metal dedektörüyle uğraşan Brock, aramasının yaklaşık ilk 20 dakikasında külçeyi keşfetti. CNN'in haberine göre, altın yığını 2,3 ons (64,8 gram) ağırlığında ve kabaca dörtte birinden daha büyük.

Brock, The Guardian'a  yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Kullandığım makine neredeyse berbattı. Yalnızca yarı çalışıyordu. Bu, hangi ekipmanı kullandığınızın gerçekten önemli olmadığını gösteriyor. Buluntunun üzerinde yürüyorsanız ve toprağın altında neyin gizlendiğine karşı yeterince dikkatliyseniz, bu büyük fark yaratır.”

Brock, koşullar göz önüne alındığında "buna inanamadığını" söyledi. Ancak altının oraya nasıl ulaştığı bir sır olarak kalıyor.

120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor 120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor

Shropshire merkezli bir müzayede evi olan Mullock Jones, şu anda 1 Nisan'da sona erecek olan çevrimiçi müzayede kapsamında külçe için teklif alıyor. Külçenin en az 37.800 $ (30.000 İngiliz Sterlini) fiyata satılması tahmin ediliyor.

Muhabir: MEHMET POYRAZ