Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Mayıs sonrası para politikalarını değiştirerek klasik iktisat çizgisine yakın adımlar atmış, enflasyonla mücadele için faiz ve kredi daraltma araçlarına başvurmuştu.

Ancak beklenen yabancı sermaye girişi henüz gerçekleşmemişti. Bu durum üzerine JPMorgan, Türkiye'ye yabancı sermayenin ne zaman geleceğini açıkladı.

jpmorgan

"Türkiye'ye Yabancı Yatırımcı Ancak Böyle Gelir"

JPMorgan'ın raporuna göre, 10 yıllık TL tahvilleri için adil değer yüzde 35.7 seviyesinde görülüyor ve bu seviyelere ulaşılmadıkça Türk lirası için alım yapılmayacak.

JPMorgan stratejistlerinin raporuna göre, ciddi sermaye girişi için 10 yıl vadeli TL tahvillerinin 7.5 lira daha yükselmesi gerekiyor.

dolar-ne-kadar-depo-1

En Büyük Etkisi Borsada Görecek

Raporda, Türkiye'ye gelecek olası sermaye girişinin ilk adreslerinden birinin Borsa İstanbul olacağı belirtiliyor. Bu bilgiler, ilerleyen haftalarda BIST100 endeksinde olası bir sıçramaya işaret ediyor olabilir.

120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor 120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor

Naci Ağbal'ın TCMB Başkanlığından alınmasının ardından yabancı yatırımcılar hızla Türkiye'yi terk ederken, bu tarihten sonra uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle Türkiye'deki finans çevreleri büyük ölçüde yerel yatırımcılarla devam etti.

borsa-13

ABD'de 10 yıllık tahvillerin yüzde 5'i aşarak son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Türkiye için de benzer bir artışın muhtemel olduğu belirtiliyor. Birçok ekonomist, 5 PPK üst üste faiz artırımı yaparak politika faizlerini yıl sonuna kadar yüzde 40'a çekeceği konusunda hemfikir.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)