Türkiye, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında ikinci hazırlık karşılaşmasında Avusturya'ya konuk olacak. A Milli Takım, tarihinde 17. kez Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

Maç saat kaçta hangi kanalda?

Avusturya-Türkiye maçı, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda gerçekleştirilecek. Maç, Daniele Chiffi'nin düdük çalacağı bir karşılaşma olacak ve 26 Mart Salı günü saat 22:45'te başlayacak. Mücadele TRT Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Muhtemel 11

Türkiye: Uğurcan, Mert, Merih, Abdülkerim, Cenk, Salih, Hakan, Barış Alper, Abdülkadir, Kerem, Yusuf

Montella'nın ilk yenilgisi

Montella yönetiminde EURO 2024 elemelerinde dikkat çeken performans sergileyen A Milli Takım, ilk yenilgisini bir hazırlık maçında aldı.

Fenerbahçe Beşiktaş karşısında hata yapmadı Fenerbahçe Beşiktaş karşısında hata yapmadı

Macaristan ile oynanan özel maçta Szoboszlai'nin penaltı golüyle geriye düşen Ay-yıldızlılar, sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı.

İtalyan teknik direktörün yönetiminde toplam 5 maça çıkan Türkiye, daha önce oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde etmişti.

Avusturya ile 17. karşılaşma

İki ülke A milli takımları arasında Türkiye ve Avusturya'nın ev sahipliğinde yapılan 16 maçta, Avusturya 8 galibiyet elde ederken, Türkiye ise 7 galibiyet aldı. Sadece bir maç berabere sonuçlandı.

Bu 16 karşılaşmanın 10'u resmi maçlar iken 6'sı özel maçlardı. Bu maçlarda Türkiye toplam 22 gol kaydederken, Avusturya ise 18 gol attı.

Maçı İtalyan hakem yönetecek

İki ülke A milli takımları arasında Türkiye ve Avusturya'nın ev sahipliğinde yapılan 16 maçta, Avusturya 8 galibiyet elde ederken, Türkiye ise 7 galibiyet aldı. Sadece bir maç berabere sonuçlandı. Bu 16 karşılaşmanın 10'u resmi maçlar iken 6'sı özel maçlardı. Bu maçlarda Türkiye toplam 22 gol kaydederken, Avusturya ise 18 gol attı.

Gözler gelecek son rakipte

A Milli Takım, EURO 2024’te F Grubu’nda mücadele edecek. Avrupa Futbol Şampiyonası play-off mücadeleleri devam ederken gözler son rakibe çevrildi. 26 Mart salı günü oynanacak Gürcistan - Yunanistan karşılaşmasının galibi, milli takımın son rakibi olacak. Türkiye’nin yer aldığı F Grubu şu şekilde;

F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve C Yolu play-off galibi (Gürcistan - Yunanistan maçının kazananı)

Aday kadroda şu isimler yer alıyor;

Sakatlığı nedeniyle Rıdvan Yılmaz'ın çıkarıldığı A Milli Takım'ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Okan Kocuk (Yılport Samsunspor), Uğurcan Çakır (Trabzonspor).

Defans: Mert Müldür (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Panathinaikos), Cenk Özkacar (Valencia), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray).

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Oğuz Aydın (Corendon Alanyaspor).

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Abdülkadir Ömür (Hull City), Arda Güler (Real Madrid), Can Uzun (Nürnberg), Enes Ünal (Bournemouth), Kenan Yıldız (Juventus), Yusuf Yazıcı (Lille).

Kaynak: HABER MERKEZİ