Kafkametler gemisinin yaptığı son çağrılar büyük bir ihmali gözler önüne serdi. Çaresizlik içinde olan mürettebatın çağrılarına rağmen Ereğli pilot yetkililerinden cevap alamadığı ortaya çıktı.

76 yaşındaki torna ustası yarım asırlık tecrübesiyle yıllara meydan okuyor 76 yaşındaki torna ustası yarım asırlık tecrübesiyle yıllara meydan okuyor

Yabancı bir gemi, Kafkametler'den pozisyon bilgisini talep etti ancak gemideki elektrik kesintisi nedeniyle bilgi verilemediği anlaşıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da şiddetli fırtınada batan Türk Gemisi Kafkametler'in kayıp 10 mürettebatından 2. Kaptan Hıfzı Tarhan'ın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri tamamlandı. Tarhan'ın cenazesi ailesine teslim edildi ve İstanbul'a defnedilmek üzere gönderildi.

Ayrıca dalgıçlar tarafından çıkartılan iki mürettebatın cenazesi de Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Diğer mürettebatların kimlik tespiti ve otopsi işlemleri devam ederken, kayıp 7 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları halen sürdürülüyor.

Kaynak: İHA